Košarka

Kuglice lutrije pomazile Timberwolvese, Knicksi opet gubitnici

Matej Kačan • petak, 21.08.2020.
Kuglice lutrije pomazile Timberwolvese, Knicksi opet gubitnici

Održana je NBA lutrija koja je odredila redoslijed biranja na predstojećem NBA draftu, a kuglice lutrije su prvi izbor dodijelile Minnesota Timberwolvesima ispred Golden State Warriorsa...

Kuglice NBA lutrije ove godine nisu ponudile nekakva šokantna iznenađenja. U trenutku prekida NBA sezone su tri najgore momčadi lige bili Golden State Warriorsi, Cleveland Cavaliersi i Minnesota Timberwolvesi s manje od 20 pobjeda. Po novim omjerima su te tri momčadi imale podjednake šanse za prvi izbor, po 14 posto.

Kuglice su prvi izbor dale Minnesoti, dok je drugi izbor došao Warriorsima. Najmanje su sreće imali Cavaliersi koji su pali na peto mjesto, dok su se na treće i četvrto ugurali Charlotte Hornetsi i Chicago Bullsi.

Najviše šansi za šesti izbor su imali Atlanta Hawksi, a to su i dobili, dok sukladno očekivanjima sedmi biraju Detroit Pistonsi. Chicago i Charlotte su velikim skokom opet razočarali NY Knickse koji nisu uspjeli imati sreće, već su pali do osmog mjesta i već 35 godina Knicksi čekaju na bolji izbor od prijiciranog prema šansama prije lutrije.

Nakon ovih momčadi slijede one koje su se borile za doigravanje u Orlandu, ali nisu uspjele pa deveti biraju Wizardsi, deseti Sunsi, 11. Spursi, 12. Kingsi, 13. Pelicansi, a 14. izbor su dobili Boston Celticsi kojima su Memphis Grizzliesi dugovali ovogodišnji izbor putem razmjene.

Draft je trebao biti održan u listopadu, ali su se pojavile indicije i najave da bi se sve moglo pomaknuti za prosinac jer se početak sezone također planira odgoditi s prosinca na siječanj ili veljaču kako bi se pružilo dovoljno odmora svima nakon kraja tekuće sezone koja bi trebala završiti početkom listopada.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!