Nogomet

Banega: 'Napuštam klub svog života, ali zadovoljan sam'

Branimir Korać • subota, 22.08.2020.
Banega: 'Napuštam klub svog života, ali zadovoljan sam'

Ever Banega odigrao je posljednju utakmicu u dresu Seville. Oprostio se uz osvojen trofej, a sljedeću sezonu provest će u Al Shababu...

Jedan od onih za koje je ovo finale Europske lige bilo posebno emotivno, bio je Ever Banega. Argentinski veznjak napušta klub uz osvojen trofej nakon što je već dogovorio prelazak u Saudijsku Arabiju gdje će nastupati za Al Shabab.

32-godišnji igrač sredine terena pružio je svoj doprinos i u ovom finalu u kojem je namjestio Luuku de Jongu drugi pogodak kojim je Sevilla povela 2:1.

"Nemam riječi u ovim emotivnim trenucima koji je pomalo i tužan. Ipak, moram napustiti klub, ali sam zadovoljan. Odlazim s još jednim trofejom i zahvaljujući mojim suigračima odlazim visoko uzdignute glave. Hvala svim Sevillinim igračima što su mi omogućili osvajanje još jednog trofeja i trenerima koji su nas doveli na vrh", govorio je Banega.

Banega je nakon susreta posebno istica zasluge trenera Lopeteguija s kojim ima poseban odnos i kojem je jako zahvalan.

"Zagrljaj s Julenom nakon susreta bio je iskren zbog svega kroz što smo prošli ove sezone. Sjećam se kada sam malo spustio razinu svoje igre, ostavio me van momčadi i pokazao mi je da bez rada ne mogu ništa napraviti."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!