Nogomet

Ivančić zabio u debiju, Jakirović šokantno poražen za Rijekino nositeljstvo

Matej Kačan • četvrtak, 27.08.2020.
Ivančić zabio u debiju, Jakirović šokantno poražen za Rijekino nositeljstvo
Foto: Pixsell

I u kasnijim terminima prvog pretkola Europske lige je bilo zaniljivo, a u nekoliko susreta su svoje uloge odigrali i hrvatski nogometaši...

Zrinjski iz Mostara i hrvatska petorka u redovima momčadi u sastavu Barbarić-Brkić-Tičinović-Trebotić-Ivančić su poprilično lako preskočili prvu prepreku na svom europskom putu. U Mostaru je s lakih 3:0 pao luksemburški Differdange.

Već do poluvremena je bilo 2:0 preko Biblije i Filipovića, a konačnih 3:0 je postavio bivši igrač Zadra i Rijeke Josip Ivančić koji je u igru ušao u 64. minuti, a zabio je 16 minuta kasnije. On je zabio tek tri dana nakon dolaska u Zrinjski iz rumunjske Chinidie Targoviste pa bolji debi nije mogao zamisliti.

Dalje je prošao i Ante Aralica koji brani boje bugarskog Lokomotiv Plovdiva. Bivši napadač Lokomotive, Sesveta i Rudeša nije zabio gol, ali je njegova ekipa slavila na gostovanju kod crnogorske Iskre s minimalnih 1:0.

Vrlo neugodno iznenađenje je doživio Sergej Jakirović na klupi Maribora. Koeficijent na sjevernoirski Coleraine je prije susreta u Mariboru bio čak 19.0, ali su otočani uspjeli iznenaditi Slovence, i to nakon lutrije penala.

Poveli su gosti preko McLaughlina u 62. minuti, a četiri minute kasnije izjednačava Vancas. U produžetku Maribor ima sjajnu priliku iz penala krajem prvog produžetka, ali je jedanaesterac zapucao Dervišević.

Ušlo se u lutriju jedanaesteraca, a raspucavanje je odlučeno u petoj seriji kad je strijelac gola za 1:1 Vancas zapucao svoju šansu, a prolazak sjevernoirskoj momčadi donosi Doherty. Ovim porazom Maribora slavi i Rijeka jer je dobila status nositelja u trećem pretkolu.

Ništa manje dramatično nije bilo ni na susretu Honveda i Inter Turkua. Mađari su bili ogromni favoriti protiv Finaca, ali do pobjede dolaze tek u produžetku. Zabio je za Honved Traore u 90. minuti, ali u nadoknadi Finci izjednačavaju i idu u produžetak u kojem tek zabijaju gol u svoju mrežu za slavlje Mađara za koje cijeli susret odigrao Ivan Lovrić.

Na gubitničkoj strani u Beogradu se našao Tomislav Šarić. Nekadašnji veznjak Intera, Splita i Osijeka je s minimalnih 1:0 poražen u dresu latvijskog RFS-a od Partizana za koji je jedini pogodak postigao Natcho iz penala u 52. minuti.

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!