Rukomet

Horvat: 'Nadam se Final Fouru', Makedonci: 'Ovo će biti potpuno drugačija utakmica'

Branimir Korać • subota, 29.08.2020.
Horvat: 'Nadam se Final Fouru', Makedonci: 'Ovo će biti potpuno drugačija utakmica'
Foto: Pixsell

Nexe u subotu od 20:15 sati u Skoplju pokušava izboriti završni turnir SEHA lige. Prvi susret u Našicama Vardar je tijesno dobio stoga hrvatskom predstavniku igra samo pobjeda...

Nakon odrađenih priprema došlo je vrijeme za ono pravo, rukometaši Nexea igraju kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na Final Four u Zadru. Prvu utakmicu protiv Vardara u Našicama izgubili su 31:30, ali ne gube nadu i u uzvratu žele pobjedu.

"Jedva čekamo početak utakmice. I dalje imamo problema s ozljedama, Janko Kević osjeća bol i nismo sigurni hoće li biti spreman za dvoboj s Vardarom. Mario Tomić je u fazi rehabilitacije, a Tomi Vozab se tek oporavio i odradio je nekoliko treninga s momčadi. Bez obzira na sve u Skoplje smo doputovali puni samopouzdanja i siguran sam da ćemo isporučiti dobar nastup. Očekujem da budemo fokusirani i da odradimo ono što smo dogovorili u svlačionici, da imamo pravi pristup i nadam se da se kvalificiramo za Final Four", poručuje Hrvoje Horvat.

Važan adut u tome bit će Saša Barišić Jaman, slovenski internacionalac, iskusan igrač koji je s Nexeom prošli puno toga.

"Sretni smo zbog početka natjecanja u SEHA ligi. Naporno smo trenirali, odigrali niz prijateljskih utakmica i jedva čekamo susret. Mislim da su šanse 50:50, nama će sigurno biti lakše igrati pred praznim tribinama nego što bi to bilo pred njihovim sjajnim navijačima. Moramo biti koncentrirani na naš nastup i pokušati pokazati što bolje izdanje i probati izboriti Final Four."

Trener Vardara Stevče Alušovski očekuje potpuno drugačiju utakmicu od one u Našicama.

"Bit će to potpuno drugačiji susret. Mi smo od tada izgubili puno igrača koji su igrali u tom susretu, a doveli smo osmoricu novih, osim toga kapetan Stoilov ne može nastupiti zbog pozitivnog testa na koronavirus. Imamo gol prednosti iz prvog dvoboja i vjerujem da će to biti dovoljno za prolaz. Bit će čudno igrati pred praznim tribinama, ali napravit ćemo sve da izborimo ulaznicu za Final Four. Nexe je zadržao gotovo kompletnu momčad od prošle sezone, doveo je trojicu igrača, ali sustav igre je nepromijenjen."

Posljednja prepreka za igrače Nexea bit će Borko Ristovski, iskusni vratar koji je između ostalih nosio dres i Barcelone.

"Nakon vrlo duge stanke pred nama je vrlo važan susret. Svladali smo ih u Našicama 31:30, ali to ništa ne znači. Mi još uvijek rastemo kao momčad, a oni su na okupu već dugo vremena stoga će ovo biti potpuno drugačiji meč. Ako želimo početi sezonu na pravi način, moramo biti potpuno koncentrirani. Vole igrati sedam na šest i obrana i vratari morat će nam biti na visokoj razini. Obrana i strpljiv napad mogli bi presuditi, a vjerujem da imamo igrače koji će znati reagirati."

FOTO: Marko Lukunić/PIXSELL

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!