Nogomet

Mirančuk napustio Ćorluku i stigao kod Pašalića i Šutala

Matej Kačan • nedjelja, 30.08.2020.
Mirančuk napustio Ćorluku i stigao kod Pašalića i Šutala
Foto: Pixsell

Nakon sedam godina u seniorskom pogonu Lokomotiva iz Moskve, rodnu Rusiju je napustio ofenzivni veznjak Aleksej Mirančuk koji će se pridružiti momčadi Atalante...

Prvi veći ovoljetni transfer je odradila i Atalanta. Gian Piero Gasperini je odlučio pojačati ionako jak napadački dio momčadi pa u Bergamo stiže ruski reprezentativac i dosadašnji igrač Lokomotiva iz Moskve Aleksej Mirančuk.

24-godišnji Mirančuk pokriva poziciju polušpice, a može odigrati i na oba krila pa će biti svojevrsna zamjena Josipu Iličiću koji je duže van pogona i nosi se s problemima koji nemaju veze s nogometom.

Mirančuk je cijelu karijeru proveo u Lokomotivu za koji igra i Vedran Ćorluka, a u veznom redu Atalante ga dočekuje Mario Pašalić. Transfer se procjenjuje na 14.5 milijuna eura.

Igrač je trenutno van stroja zbog ozljede pa nije nastupio protiv Zenita, a klub je već potvrdio da je postigao dogovor s Atalantom te se Mirančuk oprostio s navijačima. Za njega je bio zainteresiran i Milan, ali je presudilo Atalantino nastupanje u Ligi prvaka.

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!