Košarka

Double-double Zupca u pobjedi Clippersa za prolaz, Dončić nije bio dovoljan

Matej Kačan • ponedjeljak, 31.08.2020.
Double-double Zupca u pobjedi Clippersa za prolaz, Dončić nije bio dovoljan

Šesta utakmica u seriji prve runde doigravanja na Zapadu između Clippersa i Mavericksa bila je i posljednja. Clippersi su slavili te idu u drugu rundu, dok će Mavsi i Luka Dončić na odmor...

Ponovno fantastični Luka Dončić ovaj put nije bio dovoljan da Dallas Mavericksi održe seriju protiv LA Clippersa živom i izbore sedmu utakmicu. Clippersi su na pogon sjajnog Kawhija Leonarda došli do 111:97 pobjede i plasmana u drugu rundu.

Vrlo je izjednačen susret bio u prvom poluvremenu kojeg je obilježilo novo poglavlje u duelu Dončića i Morrisa koji se proteže na već dvije-tri utakmice. Bilo je riješi o namjernom gaženju gležnja, a ovaj put je Morris namjerno faulirao Dončića pri polaganju te je zaiskrilo na terenu.

Epilog svega je isključenje Morrisa, a Dončić je na to odgovorio sjajnom dionicom i na koncu prve dionice je plus pet za Mavse. No u drugoj dionici se probudio Leonard koji je sporo startao pa preokreće rezultat i donosi Clippersima plus šest na poluvremenu.

Nastavila se dobra serija Clippersa i na ulasku u drugo poluvrijeme u kojem nokautirani Mavsi ne mogu do koša pa prednost raste i do 23 razlike. No, tad Mavericksi počinju igrati agresivniju obranu na Leonardu, budi se Dončić koji dobiva pomoć od Finney-Smitha i prednost se topi.

Tako je na koncu treće 11 razlike, a nakon dvije minute u četvrtoj je i najmanjih šest poena zaostatka za Mavse. No tad Doc Rivers zove minutu odmora, vraća se Leonard i veže tri ubačaja uz asistencije za dvije trice Reggieja Jacksona za bijeg na +16.

Do kraja su svi pokušaju Mavericksa tek ublažili poraz na konačnih 14 razlike pa Clippersi idu u drugu rundu gdje čekaju boljeg iz serije Denver Nuggetsa i Utah Jazza, dok Dallas ide na odmor.

Leonard je bio fantastičan s 33 poena, 14 skokova i sedam dodavanja, a titulu drugog strijelca Clippersa su podijelili Paul George i Ivica Zubac s 15 poena. No Zubac je dodao i 11 skokova uz dobar šut 6/8 za 33 minute na parketu, dok je Georgeu za još devet skokova i sedam dodavanja trebalo 40 minuta i šut 6/19.

Kod Mavsa je Dončić zabio 38 uz po devet skokova i asistencija, ali osim Finney-Smitha i njegovih 16 poena nije imao prave pomoći.

NBA doigravanje, prva runda:
LA Clippers - Dallas Mavericks 111:97

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!