Košarka

Celticsi lako do pobjede na otvaranju druge runde

Matej Kačan • nedjelja, 30.08.2020.
Celticsi lako do pobjede na otvaranju druge runde

Dok neki pokušavaju dovršiti posao u prvoj rundi NBA doigravanja na Zapadu, na Istoku je već krenula druga runda. Na otvaranju svoje serije su Boston Celticsi bili uvjerljivi protiv Toronto Raptorsa...

Nikakvih problema nisu imali Boston Celticsi na otvaranju druge runde doigravanja. Kelti su svoj posao protiv Toronto Raptorsa obavili s lakoćom i uvjerljivo s konačnih 112:94.

Već na početku je Boston pokazao da će u susret ući vrlo ozbiljno, dok su Raptorsi mnogo griješili i već u startu su se našli u rupi iz koje se neće iskopati do kraja. Jaylen Brown je krenuo sjajno s nekoliko ubačaja, a važnije je da je u potpunosti zaustavio Pascala Siakama na drugoj strani.

Brzo je Siakam morao van igre s tri prekršaja i Boston je pobjegao na prednost od 15-ak poena koja će se uz manje amplitude prema gore ili dolje održavati i do kraja. Išla je razlika i do 22 poena za Boston, a Toronto nije nijednom zaprijetio, a kamoli vodio.

Imali su Celticsi odgovor na svaku ideju Nicka Nursea i njegove promjene obrane pa zasluženo slave i bacaju rukavicu u lice braniteljima naslova. Po 21 kod pobjednika su ubacili Marcus Smart i Jayson Tatum, dok je Kemba Walker dodao 18 uz 10 dodavanja.

Kod Raptorsa je 17 zabio povratnik Kyle Lowry, a dva poena manje je dodao veteran Serge Ibaka, ali prave pomoći ili istaknutog pojedinca kod Raptorsa nije večeras bilo da zaprijeti raspoloženom Bostonu.

NBA doigravanje, druga runda:
Boston Celtics - Toronto Raptors 112:94 (1-0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!