Tenis

Martić uspješno do drugog kola US Opena

Matej Kačan • utorak, 01.09.2020.
Martić uspješno do drugog kola US Opena

Uz nešto problema na početku meča i kroz treći set, hrvatska tenisačica Petra Martić izborila je drugo kolo US Opena. Martić je s 2-1 bila bolja od Čehinje Tereze Martincove...

Nije Čehinja Tereza Martincova trebala predstavljati nekakvu ogromnu opasnost za ambicije Petre Martić na US Openu, a na kraju se i ispostavilo da osim prvog seta i početka trećeg 136. igračica svijeta nije pružila velike probleme Hrvatici.

Martić je kao osma nositeljica bila veliki favorit, ali je u prvom setu drhtavih servisa na obje strane bolje svoje šanse za oduzimanje servisa koristila Čehinja koja uzima prvi set sa 7:5 nakon velike borbe u gotovo sat vremena.

No u drugom su setu stvari sjele na svoje mjesto. Martić uzima dva breaka i četiri gema zaredom te do kraja sigurno čuva svoju prednost za lakih i sigurnih 6:2 te se sve rješava u trećem setu.

Ni tamo nije sve bilo idealno jer je Martincova povela s 3:1, ali Martić odmah vraća izgubljen servis za 3:2, a onda spašava dvije break lopte za 3:3 te još jednom oduzima servis Čehinji za 4:3.

Do kraja je sigurno obranila svoju prednost za 6:4 i pobjedu, a u drugom kolu će igrati protiv Ukrajinke Katerine Bondarenko koja je u prvom kolu svladala Allie Kiick.

US Open, prvo kolo (Ž):
Petra Martić (Hrvatska, 8) - Tereza Martincova (Češka) 5:7, 6:2, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!