Košarka

Dramatična završnica i pobjeda Nuggetsa u sedmoj utakmici, Celticsi do druge pobjede protiv Raptorsa

Branimir Korać • srijeda, 02.09.2020.
Dramatična završnica i pobjeda Nuggetsa u sedmoj utakmici, Celticsi do druge pobjede protiv Raptorsa

Poznat je i pretposljednji sudionik druge runde NBA doigravanja, Denver Nuggetsi u sedmoj utakmici svladali su Utah Jazz. Boston Celticsi već su upisali drugu pobjedu protiv Toronto Raptorsa u drugoj rundi Istoka...

Denver Nuggets - Utah Jazz 80:78 (4-3)

Drama u sedmoj utakmici prve runde doigravanja između Denver Nuggetsa i Utah Jazza, baš kako i treba biti. Jazz je imao 3-1 u seriji, bio je u velikom zamahu, ali nije uspio zaključiti posao i proći u drugu rundu doigravanja. Nuggetsi su napravili veliki preokret i prolaze dalje.

Nuggetsi su tijekom serije, još tamo nakon treće utakmice, izgledali kao momčad koja se priprema za odlazak kući. Dobili su prvu utakmicu, ali naredne dvije odigrali kriminalno loše, zatim zaigrali bolje u četvrtoj i svejedno izgubili te su Jazzeri imali sve u svojim rukama.

Ipak na kraju i taj tijesan poraz u četvrtoj utakmici bio je naznaka buđenja Nuggetsa koji su u nastavku serije izgledali bolje i napravili su veliki preokret.

Sedma utakmica bila je očekivano nervozna, ulog je bio ogroman, a koliko je tu bilo drame i borbe dovoljno govori konačnih 80:78. "Bila je to nevjerojatna bitka, ne znam što uopće reći, bez riječi sam", govorio je nakon susreta iscrpljeni Jamal Murray.

S razlogom. Nuggetsi su imali na početku drugog dijela i 19 poena prednosti, no Jazz se nije predavao, nastavio se boriti i vratio se u utakmicu. U samu završnicu ušao je s poravnatih 78:78 nakon što je zakucao Rudy Gobert i tada kreće ludnica.

27 sekundi prije kraja Nikola Jokić ubacuje za 80:78. Osam sekundi prije kraja Mitchell na prodoru gubi loptu, izbija ju Gary Harris, Nuggetsi odlaze u kontru gdje 4.4 sekunde prije kraja Torrey Craig ne pogađa zicer i odmah jure Jazzeri po zadnju šansu, Mike Conley šutira tricu, lopta pogađa prvi pa drugi obruč i izlazi iz koša.

Jokić je predvodio Nuggetse s 30 poena i 14 skokova, a Murray ga je pratio sa 17 poena. Kod Jazzera Donovan Mitchell je ubacio 22 poena uz devet skokova, a Rudy Gobert 19 poena uz 18 skokova.

Toronto Raptors - Boston Celtics 99:102 (0-2)

Boston Celticsi stigli su do vodstva 2-0 u seriji protiv Raptorsa koji imaju za čim žaliti. Podbacili su u zadnjoj dionici druge utakmice, dopustili su da ih Marcus Smart unakazi tricama i vrati Boston iz minusa u plus.

Dobar dio susreta Toronto je dobro odradio, ali u toj završnici nije se najbolje snašao i Boston je u pravo vrijeme dobio pomoć Smarta koji je odigrao možda i najluđih svojih četiri minute u karijeri.

Na ulasku u zadnju dionicu Toronto je vodio 78:70, ali onda slijedi Smartov show, ubacuje čak pet trica i jedno slobodno bacanje i Boston preuzima vodstvo 86:85.

Nova važna dionica uslijedila je vrlo brzo, Boston radi seriju 9:0 i odlazi na 95:87 četiri minute prije kraja te se činilo da je tu priči kraj.

Ipak minutu prije kraja Kyle Lowry s linije slobodnih bacanja približava Raptorse na 100:99, zatim Kemba Walker pogađa za 102:99 te su Celticsi izdržali do kraja, zadržali vodstvo i poveli s 2-0 u seriji.

Jayson Tatum upisao je 34 poena, osam skokova i šest asistencija, a Smart je stao na 18 poena i trici 6/11. Kod Toronta OG Anunoby ubacio je 20 poena uz sedam skokova dok je Fred VanVleet ubilježio 19 poena, sedam asistencija i pet skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!