Tenis

Bez velikih šokova u US Openu, Đoković u treće kolo nakon više od tri sata igre

Matej Kačan • četvrtak, 03.09.2020.
Bez velikih šokova u US Openu, Đoković u treće kolo nakon više od tri sata igre

U sklopu drugog kola US Opena u srijedu navečer i četvrtak ujutro nije bilo šokova, a u red najvećeg iznenađenja se ubraja ispadanje Cristiana Garina i Poljaka Huberta Hurkacza...

Jedan od rijetkih nositelja koji je kiksao u programu u srijedu u sklopu drugog kola US Opena bio je Poljak Hubert Hurkacz. 24. nositelj turnira i 33. igrač svijeta je u manje od tri sata s 3-1 u setovima poražen od Španjolca Alejandra Davidovicha Fokine.

Španjolac je uzeo prvi set sa 6:4, ali Poljak uzvraća sa sigurnih 6:1 i činilo se da se vratio u meč i da je uhvatio ruku. No, do kraja će osvojiti tek četiri gema te Španjolac kao 99. igrač svijeta čini iznenađenje i ide dalje.

Veliku dramu je ponudilo i ispadanje 13. nositelja Cristiana Garina koji je u čak četiri sata i pet setova poražen od Mikhaila Kukuškina. Kazahstanac je fantastično krenuo u meč te je brzo došao do 2-0 sa 6:2 i 6:1, ali se Čileanac vraća.

Izjednačio je na 2-2 te je u petom setu imao 3:1, ali je sve prosuo. Kukuškin radi break i vraća na 3:3, a onda radi još jedan za konačnih 7:5 i plasman u drugo kolo.

U drugom kolu će biti i Novak Đoković koji je dosta teže od očekivanog svladao Kylea Edmunda. Britanac je u prvom setu uspio u tie-breaku namučiti Đokovića i nakon sat i 10 minuta igre uzeti prvi set, ali ostatak meča pripada Srbinu.

Prvi nositelj više ništa nije prepustio slučaju pa je sigurno uzeo preostala tri seta do kraja, a najviše uzbuđenja je bilo u trećem setu kad su se oduzimanja servisa samo redala, a jedno viška je imao Đoković za 6:4.

Siguran s 3-1 uz jedan posrtaj u trinaestoj igri drugog seta bio je i Aleksander Zverev koji je svladao Brandona Nakashimu, a domaći je predstavnik Taylor Harry Fritz poprilično lako svladao Gillesa Simona koji je mogao biti i dosta teži zalogaj od 3-0 za dva sata igre.

Sporije je u svoj meč ušao i 12. nositelj Denis Šapovalov koji je izgubio prvi set od Koreanca Kwon Soonwooa, ali je brzo sve sjelo na svoje mjesto za 3-1. U posljednjem susretu dana nikakvih problema nije imao Stefanos Tsitsipas. Četvrti je nositelj s lakih 3-0 nadvisio domaćeg igrača Maximea Cressyja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisGrand SlamUS Open
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!