Nogomet

Mlada hrvatska reprezentacija potpuno nadigrala i pregazila Grčku

Mihaela Bradovski • četvrtak, 03.09.2020.
Mlada hrvatska reprezentacija potpuno nadigrala i pregazila Grčku
Foto: Pixsell

Hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine odigrala je sjajnu utakmicu protiv Grčke i nanijela joj je težak poraz u Varaždinu. Bišćanovi izabranici sve su riješili za 15-ak minuta, a Grčka je mogla i teže stradati od ovih konačnih 5:0...

Uoči ovog dvoboja između Hrvatske i Grčke u Varaždinu, ispred Hrvatske na ljestvici bili su i Škoti i Grci i Česi. Nijedna od tih reprezentacija nije kvalitetnija od Hrvatske i zato je velika šteta zbog ta dva velika domaća kiksa protiv Škotske i Češke.

Još uvijek nije sve izgubljeno, ali jasno je da Hrvatskoj igraju samo pobjede. Grci su "pregaženi kao plitak potok", a sada slijede Česi koje Hrvatska jednostavno mora svladati i uzvratiti im za onaj 2:1 poraz iz Velike Gorice.

Protiv Grka se krenulo moćno i već u 45. sekundi Hrvatska je stigla do vodstva. Sosa je prošao lijevom stranom i vratio loptu do Ivanušeca koji se zabija u 16 metara, Grci nakratko odbijaju loptu, ali na rubu kaznenog prostora ona dolazi do Nikole More koji atraktivno i snalažljivo pogađa u suprotni kut.

U petoj minuti već je 2:0. Moro je nabacio s lijeve strane idealno na glavu usamljenog Lovre Majera, a on rutinski zabija za 2:0.

Grci su bili u potpunom šoku i nisu imali nikakvo rješenje, a Hrvatska nije posustajala. U 14. minuti Šutalo ubacuje s desne strane, Špikić nije zahvatio loptu, ali ona dolazi na drugoj vratnici do Petra Muse i to je rutinskih 3:0.

Nije tu nipošto bio kraj mukama Grka u prvom dijelu. U 24. minuti odlično je proigran Sosa koji još bolje vidi dolazak Majera, vraća mu loptu na 15 metara, a Majer lijepo iz trka zabija za 4:0.

Grci su bili totalno razbijeni, mogla je Hrvatska do još kojeg pogotka i Grčka je mogla gubiti i s više od tih 4:0.

Odmah na startu drugog dijela Grci pogađaju vratnicu Šemperovog gola, a kako se zabija pokazao im je Musa kojeg je sjajno proigrao Erlić, Musa prolazi vratara i rutinski zabija za 5:0.

Uz malo više koncentracije do kraja susreta Grci su mogli otpoloviti prema možda i svom najtežem porazu u povijesti mladih selekcija. Hrvatskoj je dosta i ovih 5:0, uvjerljivo, raspucano, kvalitetno.

Croatia U21 - Greece U21 Rezultati uživo

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

FOTO: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!