Tenis

Hrvatska dobila i četvrtog predstavnika u trećem kolu US Opena, Čilić izbacio Gombosa

Mihaela Bradovski • četvrtak, 03.09.2020.
Hrvatska dobila i četvrtog predstavnika u trećem kolu US Opena, Čilić izbacio Gombosa

Marin Čilić igrat će u trećem kolu US Opena. Dva tenisača i dvije tenisačice predstavljat će Hrvatsku u trećem kolu, a posljednji koji je to ostvario je Čilić.

I dalje dolaze dobre vijest za hrvatski tenis s US Opena! Nakon što su jučer Petra Martić i Borna Ćorić preskočili svoje prepreke u drugom kolu US Opena, isto su danas napravili i Donna Vekić i Marin Čilić.

Čilić je za protivnika imao Norberta Gombosa, Slovaka koji je 104. igrač svijeta, a Marin ga je svladao u četiri seta. Nije bilo lako, ali je svakako bilo lakše nego u prvom kolu kada je bio na rubu ispadanja protiv Denisa Kudle.

Meč je krenuo razmjenom breakove i tek na kraju seta Čilić je uspio prelomiti na svoju stranu. Kod 4:3 stigao je do 15:40, napravio break i ubrzo uzeo set sa 6:3.

U drugom setu Čilić je uronio u krizu i nakon 1:1 više nije uzeo niti gem. Gombos je neočekivano lako i brzo stigao do 6:1 te se vratio u meč u potpunosti.

Marinova kriza nastavila se i u trećem setu gdje je odmah izgubio servis što znači da je ukupno izgubio čak sedam gemova u nizu.

Ipak uspio se konsolidirati i smiriti na svom servisu te do kraja seta nije više nijednom dopustio protivniku break priliku. U završnici seta vratio je izgubljeni servis i onda u 13. igri uzeo set.

U četvrtom setu Čilić je kod 5:5 napravio break i poslije toga je odservirao za meč.

Marin je izborio prolaz u treće kolo gdje će igrati protiv drugog nositelja Dominica Thiema koji još nije izgubio set u New Yorku.

US Open, drugo kolo:
Marin Čilić (Hrvatska, 31) - Norbert Gombos (Slovačka) 6:3, 1:6, 7:6(2), 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!