Nogomet

Dalić najbolje opisao hrvatsku igru: 'Jednostavno smo dobro i prošli na kraju'

Mihaela Bradovski • subota, 05.09.2020.
Dalić najbolje opisao hrvatsku igru: 'Jednostavno smo dobro i prošli na kraju'

Zlatko Dalić svjestan je koliko je Hrvatska odigrala loše i kako si ne smije dopuštati ovakve nastupe. Njegovi izabranici potučeni su do nogu...

Baš ništa nije bilo dobro u igri Hrvatske. Portugal je bio bolji, kažnjavao pogreške i mogao je i uvjerljivije slaviti. Zlatko Dalić nije skrivao razočaranost.

"Bili smo danas jako loši, bez agresivnosti, svaku loptu smo čekali, nismo dovoljno trčali i jednostavno smo dobro i prošli na kraju. To nije bila nikakva igra s naše strane, premalo trke i agresije, u svakom duelu smo bili na pola, svakoj drugoj lopti na pola i to nije bilo dobro. Ovaj poraz će nas sigurno zaboljeti, nije lako izgubiti ovakvu utakmicu, Portugal je bio zaista puno bolji i zasluženo je pobijedio."

Plan igre se znao, ali nije funkcionirao. Hrvatska je previše griješila i za to je kažnjavana.

"Htjeli smo stati u čvrsti blok i iz toga bloka se brzo otvarati, međutim u tom smo bloku bili jako spori i daleko od igrača i nismo ni faulove radili, nismo ih mogli nikako stići i to je bilo jako loše. Ono što je bilo najgore je da smo gubili lopte vrlo lako kada smo se otvarali i onda smo imali kontre i polukontre s njihove strane. Imali su šest prekida, pet puta skočili, a da mi nismo pokrili, moramo sada sve to izanalizirati i idemo dalje."

Što se tiče igre, nije htio isticati pojedince već se fokusirao na momčad.

"Cijela momčad nije bila na nivou, ne možemo tu govoriti o pojedincima. Rekao sam da se ovog bojim jer znao sam da nisu maksimalno spremni i u ritmu te da je to šarena situacija. No moramo puno više pokazati bez obzira na sve, barem više te želje i energije, raditi faulove i biti bliže igraču. Mi smo ih pustili da igraju, oni su igrali nogomet, dodavali se, kretali, a mi to nismo radili i zato je tako završilo."

Slijedi Francuska, Hrvatska će tu imati barem jednako težak posao.

"Rekao sam da su ovo dvije zaista teške utakmice nakon ove pauze te da se iz svega ovoga moramo izvući što je bezbolnije moguće. Znam da nije lako i da će biti teško ova tri dana, ali moramo se dići i vratiti u igru, ispraviti ono što smo u Portu pokvarili. Bit će opet jako teško."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!