Nogomet

Španjolci napunili mrežu Ukrajine, Njemačka bez pobjede i protiv Švicarske

Branimir Korać • ponedjeljak, 07.09.2020.
Španjolci napunili mrežu Ukrajine, Njemačka bez pobjede i protiv Švicarske

U nedjeljnom programu Lige nacija odličan posao odradila je Španjolska koja je pregazila Ukrajinu dok je Njemačka drugo kolo zaredom odigrala 1:1...

Liga A

Španjolska se lakoćom obračunala s Ukrajinom pregazivši je s čak 4:0. Malo više od pola sata trebalo je da dođe do tri gola prednosti, a u završnici susreta dodala je i četvrti.

U prvih 11 debitirao je Ansu Fati i odmah u trećoj minuti izborio je kazneni udarac koji Sergio Ramos pretvara u pogodak. U 29. minuti Dani Olmo je ubacio s nekih 35 metara, Ramos je u skoku i zabija glavom za 2:0. Tu nije bio kraj, sjajni Fati u 32. minuti lijepo zabija i postaje najmlađi strijelac u povijesti španjolske reprezentacije.

U 84. minuti točku na i španjolske pobjede stavio je Ferran Torres koji je dobro pratio cijelu akciju i na odbijenu loptu natrčao te je iz prve pospremio u mrežu.

Njemačka i drugi put nije došla do pobjede. Nakon 1:1 kod kuće protiv Španjolske, odigrala je 1:1 i u gostima kod Švicarske. Švicarci su bili opasni i dosta su prijetili te je remi najmanje što su zaslužili.

Povela je Njemačka u 14. minuti golom Ilkaya Gundogana, ali u 58. minuti Silvan Widmer postavio je konačnih 1:1.

Rezultati:
Španjolska - Ukrajina 4:0
Švicarska - Njemačka 1:1

Liga B

Rusi odnose pobjedu iz Mađarske 3:2, a mogli su i lakše slaviti. Naime imali su na početku drugog poluvremena 3:0 golovima Mirančuka, Ozdoeva i Fernandesa sa bi Mađari smanjili preko Sallaija i Nikolicsa. U završnici su imali prilike i za izjednačenje, ali ostalo je 3:2.

Podbacila je Irska koja je kod kuće dočekala Finsku i izgubila 1:0. Čovjek odluke bio je Fredrik Jensen koji je u 63. minuti ušao u igru i odmah u prvom kontaktu zabio gol.

Pogodaka nije bilo u Beogradu gdje je Srbija ugostila Tursku. Domaćin još može biti zadovoljan jer je početkom drugog dijela ostao s igračem manje nakon isključenja Aleksandra Kolarova.

Rezultati:
Mađarska - Rusija 2:3
Irska - Finska 0:1
Srbija - Turska 0:0

Liga C

U skupini C Kekova Slovenija upisala je pobjedu protiv Moldavije 1:0. U 26. minuti izvana je opalio Petar Stojanović, vratar je kratko odbio loptu, samo do Damjana Bohara koji lakoćom zabija. Stojanović je odigrao cijelu utakmicu.

Grčka je u Prištini s 2:1 svladala Kosovo. U prvih 50 minuta pala su oba gola, prvi je zabio Dimitrios Limnios, a Dimitrios Siovas povisio je na 2:0. Počasni gol za domaćina postigao je Bernard Berisha.

Rezultati:
Slovenija - Moldavija 1:0
Kosovo - Grčka 2:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!