Nogomet

Dalić: 'Promijenit ćemo način igre i pristup u odnosu na Portugal'

Matej Kačan • ponedjeljak, 07.09.2020.
Dalić: 'Promijenit ćemo način igre i pristup u odnosu na Portugal'
Foto: Pixsell

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić je najavio susret hrvatske reprezentacije protiv Francuske, a najavio je promjene u sastavu. Mijenjat će se i način igre te pristup nakon bolnog poraza u Portugalu...

Hrvatska u utorak igra drugu utakmicu Lige nacija protiv Francuske, a susret je najavio izbornik Zlatko Dalić. Prvo je pitanje bilo usmjereno na Ivana Perišića koji preuzima kapetansku vrpcu u odsustvu onih najboljih senatora.

"Ivan je jedan od naših najvažnijih igrača koji je imao sjajnu sezonu s Bayernom. Jedan je od naših nositelja sad kad nema Modrića, Vrsaljka i Rakitića i nekolicine igrača je on taj vođa ekipa i on je kapetan. Rekao je da nije baš u najboljoj formi, što je i normalno zbog finala Lige prvaka, ali očekujemo od njega da bude vođa ekipe na terenu i da dobijemo novi zalet te da nam pomogne u odnosu na Portugal."

U Portugalu stvari nisu izgledale dobro i u Francuskoj se to treba popraviti, a pomoći bi mogle promjene u početnom sastavu koje je izbornik najavio.

"Doživjeli smo jako težak i bolan poraz kojeg smo apsolutno zaslužili. Mnogo stvari smo odigrali loše i to nije na razini hrvatske reprezentacije. No, moramo razumjeti da je tek početak sezone i da je mnogo novih igrača. Nama je cilj EURO i mi kroz ove utakmice moramo napraviti selekciju igrača i pokušati naći ono što je najbolje. To nije ona momčad sa SP i radimo laganu smjenu generacija. Nismo bili na razini, fizička sprema igrača nije dovoljno dobra i jednostavno smo prespavali utakmicu", kazao je Dalić i nastavio:

"Nije bilo energije i agresivnosti i ja to sutra očekujem mnogo bolje. Napravit ćemo promjene u ekipi jer neki igrači koji su igrali protiv Portugala ne mogu ponoviti tako tešku utakmicu za tri dana, a da budu u pravoj formi. Očekujem bolju utakmicu nego u Portugalu."

Protiv Portugala je nedostajalo povratne trke krila pa su bekovi ostajali sami s protivnicima, a ulazak Perišića u postavu bi trebao riješiti barem dio problema na jednoj strani.

"Morat ćemo promijeniti način igre i pristup u odnosu na Portugal, s mnogo više odgovornosti i discipline. Ja maksimalno respektiram reprezentaciju Francuske, svjetskim prvacima koji imaju sjajne igrače. Bit će jako teško zaustaviti Mbappea i Griezmanna ako budu igrali. Mi se moramo postaviti kvalitetnije i pomagati jedni drugima. Ono što je izostalo u Portugalu je ta homogenost i kompaktnost, nismo bili blizu i nije bilo pomoći. Ostavljali smo igrače 1 na 1 i izgledalo je kao da Portugal igra s 15, a mi s 10 igrača. To je jedan veliki problem koji moramo popraviti, a sutra nas čeka možda i teži posao nego u Portugalu."

Nakon gotovo godinu dana reprezentacija opet igra, ali se igra bez navijača. Izbornik je prokomentirao i tu situaciju.

"Svima su nam nedostajali navijači, nogomet i reprezentacija. Evo, nakon godinu dana napokon igramo, ali bez navijača. Mislim da nogomet bez navijača nema puno smisla, da je to dosta hendikepirano, ali s obzirom na cijelu situaciju se moramo prilagoditi. Nije lako i nije ugodno igrati bez navijača jer se nogomet igra zbog njih, ali to moramo prihvatiti", završio je izbornik.

FOTO: Matija Habljak/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!