Nogomet

Škoti svladali 'novu' Češku, Haaland i Sorloth uništili Sjevernu Irsku

Matej Kačan • ponedjeljak, 07.09.2020.
Škoti svladali 'novu' Češku, Haaland i Sorloth uništili Sjevernu Irsku

Mnogo pogodaka uz pobjede gostiju smo mogli vidjeti večeras ako smo pratili susrete u Ligi B drugog kola Lige nacija, a posebno izdvajamo dominaciju Norveške kod Sjeverne Irske...

Potencijalni protivnik hrvatske nogometne reprezentacije u grupi na Euru 2021., reprezentacija Norveške je pokazala svu svoju silu i dominaciju u gostima kod Sjeverne Irske. Sve frustracije iz poraza od Austrije su Norvežani odlučili iskaliti na Britancima.

Nakon ludog starta utakmice smo već imali tri gola. U drugoj minuti otvara Elyounoussi, ali u šestoj je 1:1 preko Paddyja McNaira. No, samo minutu kasnije se ukazao Erling Haaland i 2:1 je, a nije ni deseta minuta.

Na 3:1 za Norvežane povećava Sorloth, a u drugom dijelu su još po pogodak među sobom podijelili Sorloth i Haaland za uvjerljivo slavlje. Golijadu smo gledali i u drugom susretu skupine gdje je Rumunjska u gostima svladala Austriju.

Rumunji su sjajno otvorili i već je u trećoj minuti 1:0 nakon gola Alibeca, a u 17. izjednačava Baumgartner. No drugo poluvrijeme je pripalo gostima koji su šokirali Beč preko Grigorea i Maxima za velikih 3:1. Počasni je pogodak pripao Onisiwou u 81.

Češkim se gledateljima ispred malih ekrana predstavila potpuno nova ekipa reprezentacije. Češki je savez na svoju ruku otkazao susret sa Škotskom i raspustio ekipu zbog koronavirusa, ali je UEFA rekla da se igra. Zato je skupljena nova ekipa koja je dobro krenula, ali je ipak poražena.

Poveli su Česi preko veznjaka Slovana iz Libereca, Jakuba Pešeka koji je samo jedan u nizu debitanata na ovoj utakmici. On je u svom debiju i poentirao u 12. minuti, ali su Škoti izjednačili u 27. preko Dykesa, a u 52. penal zabija Christie.

U drugom susretu te skupine su Slovaci na gostovanju kod Izraela vodili od rane faze do nadoknade, ali su ipak remizirali. Duris je u 14. doveo Slovake u vodstvo, ali je podjelu bodova donio Elmkies u prvoj minuti nadoknade.

Veliko iznenađenje je u Ligi C napravila Litva koja je u Tirani svladala favoriziranu Albaniju. Kazlauskas je u 51. donio pogodak vrijedan pobjede, a Albanija je u 87. ostala s igračem manje nakon crvenog kartona za Hysaja.

Liga nacija, drugo kolo:
Austrija - Rumunjska 2:3
Češka - Škotska 1:2
Izrael - Slovačka 1:1
Sjeverna Irska - Norveška 1:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!