Košarka

Clippersi preokretom do pobjede uz samozatajnu partiju Zupca, Boston uvjerljiv

Matej Kačan • utorak, 08.09.2020.
Clippersi preokretom do pobjede uz samozatajnu partiju Zupca, Boston uvjerljiv

Nakon što su prije dvije večeri i Denver Nuggetsi i Toronto Raptorsi stigli do pobjeda za izjednačenje u serijama, došao je red na Celticse i Clipperse da upišu pobjede i vrate vodstvo...

Uz dosta muke i nakon preokreta u posljednjoj dionici su LA Clippersi stigli do pobjede nad Denver Nuggetsima za 2-1 u seriji. Nakon prve dionice u egalu, Nuggetsi su krenuli u drugu četvrtinu serijom 14:5 kojom bježe na osam razlike.

Prednost su uz uspone i padove Nuggetsi držali sve do sedam minuta prije kraja kad Clippersi kreću u svoju seriju. Prvo rade 8:0 za minimalnih plus jedan, a nedugo nakon toga i velikih 13:2 za odvajanje na osam razlike u samoj završnici što je pretvoreno u pobjedu 113:107.

Prvo ime Clippersa bio je Paul George s 32 poena, dok je Kawhi Leonard ubacio 23, ali uz druge zadatke pa je skupio 14 skokova i šest dodavanja. Ivica Zubac je bio nešto slabiji no inače pa je za 21 i pol minutu uputio tek jedan šut iz igre koji je i zabio, uz 6/7 bacanja za osam poena i tri skoka.

Kod Nuggetsa je 32 uz 12 skokova i osam asistencija imao Nikola Jokić, ali nije bilo suigrača koji bi uz njega preuzeo veći dio tereta, pogotovo u završnici. Tako je bilo još pet dvoznamenkastih suigrača, ali nitko preko 20 poena.

Nakon što su Toronto Raptorsi sretno i spretno uzeli dvije pobjede i izjednačili seriju, Boston Celticsi su u petoj odlučili iskaliti sav svoj bijes. Ovo je bila jednosmjerna utakmica u kojoj su Celticsi odmah udarili tempo i dozvolili protivniku tek 11 poena u prvoj dionici.

Nakon što su već stigli do 25:11 u prvih 12 minuta, u drugih 12 Boston pokazuje i svu svoju napadačku moć te zabija čak 37 poena do poluvremena na kojem je tako 62:35. Jednako silovito nastavljaju i u trećoj gdje prednost ide i do 30 razlike, ali se onda malo prikočilo i krenulo s rotiranjem.

Zato je prednost do kraja utakmice pala na plus 22 i konačnih 111:89 protiv inferiornih Raptorsa koji su cijeli susret muku mučili s napadom. Jaylen Brown je bio prvo ime Celticsa s 27 poena i šest skokova, dok je 21 uz četiri skoka i sedam asistencija dodao Kemba Walker.

Kod Raptorsa nitko nije bio posebno dobar i svi su se poprilično mučili sa šutom, a najviše je ubacio Fred VanVleet koji je za 18 poena morao šutirati 6/14.

NBA doigravanje, druga runda:
Boston Celtics - Toronto Raptors 111:89 (3-2)
LA Clippers - Denver Nuggets 113:107 (2-1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!