Tenis

Prva tenisačica svijeta neće ni na Roland Garros

Matej Kačan • utorak, 08.09.2020.
Prva tenisačica svijeta neće ni na Roland Garros

Svjetski broj jedan u ženskom tenisu, Australka Ashleigh Barty je objavila kako neće putovati ni u Europu te neće braniti svoj naslov u Roland Garrosu...

Nakon što je propustila US Open, Australka Ashleigh Barty je objavila da neće putovati ni na drugi Grand Slam koji se nakon pauze zbog koronavirusa igra u kratkom roku. Barty neće braniti svoj naslov u Roland Garrosu.

U službenoj je izjavi kazala kako su razlozi pandemija koronavirusa, ali i to što nije dovoljno pripremljena za igranje na Roland Garrosu. 24-godišnja Australka drži svjetski broj jedan, a u srpnju je već najavila da neće igrati na turnirima u SAD, uključujući i US Open koji je u tijeku.

Roland Garros je inače drugi Grand Slam sezone i igra se krajem svibnja i početkom lipnja, ali je taj termin zahvatila pauza pa je turnir pomaknut na kraj rujna, dok je Wimbledon zbog osjetljive trave potpuno otkazan.

"Bila je ovo teška odluka, ali se nažalost neću natjecati u Europi ove godine. Prošlogodišnji Roland Garros je bio najposebniji turnir u mojoj karijeri pa ovu odluku ne donosim lako", kazala je Barty koja je prošle godine u finalu svladala Marketu Vondroušovu za prvi Grand Slam karijere, a nedugo nakon toga je i preuzela vrh WTA tablice.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!