Tenis

Serena uz probleme do četvrtfinala, bajka bugarske povratnice još traje

Matej Kačan • utorak, 08.09.2020.
Serena uz probleme do četvrtfinala, bajka bugarske povratnice još traje

Posebna priča u ženskom dijelu US Opena je ona Svetane Pironkove. Bugarska tenisačica se vratila iz mirovine i nastupa po prvi put od 2017. te je stigla do četvrtfinala...

Ništa se još nije našlo na putu što bi zaustavilo bajku u pisanju. Vjerojatno cijeli teniski svijet navija za Svetanu Pironkovu da ostvari uspjeh sličan onom Goranovom Wimbledonu 2001.

Bugarskoj tenisačici se ovaj US Open prvi profesionalni nastup od Wimbledona 2017., a 32-godišnja igračica povratak iz mirovine koristi na najbolji mogući način. U osmini finala je pala i Alize Cornet u tri seta.

Uzela je Pironkova prvi set za 6:4, i to nakon što je gubila 2:0, a u drugom setu gledamo kaos i čak osam breakova. Po četiri su završila na svakoj strani pa se ide u tie-break gdje je bolja Cornet. No nije ni to pokolebalo Pironkovu, a nije ju pokolebalo ni novo gubljenje servisa pri 1:1.

Uspjela je sve to nadoknaditi, još dvaput uzeti servis Francuskinji i slaviti sa 6:3 za plasman u četvrtfinale gdje će nastupiti protiv Serene Williams koja se također mučila u tri seta.

Maria Sakkari je pružila dobar otpor, ali ipak nije uspjela svladati treću nositeljicu. Serena je prvi set uzela dosta sigurno uz jedno oduzimanje servisa, ali onda kreće nešto problema.

U drugom setu je Grkinja jako čvrsta i ne dopušta nijednu priliku za Williams da dođe prednosti za osvajanje drugog seta. Došlo se do trinaeste igre gdje Sakkari kreće uvjerljivo s 4:0, ali je skoro prosula sve. Ipak se oporavila i došla do 1-1 nakon 8:6 u tie-breaku.

I u treći set Sakkari kreće dobro, radi break i vodi 2:0. No došla je Williams do preokreta oduzimanjem servisa za 2:2, a onda i za 5:3 te sigurno završava za 6:3 i svoje novo, tko zna koje četvrtfinale u karijeri.

Preokret je napravila i Viktoria Azarenka. Ona je prvi set izgubila od Karoline Muchove sa 7:5, ali onda kreće igrati mnogo bolje i sa 6:1 i 6:4 dolazi do pobjede. Iznenađujuće, nikakvih problema nije imala ni Elise Mertens.

Ona je igrala protiv druge nositeljice, ujedno i domaće predstavnice Sofije Kenin, ali se Belgijska nije dala smesti te je za sat i 18 minuta s dva puta po 6:3 došla do iznenađujućeg slavlja i četvrtfinala.

US Open, osmina finala (Ž):
Elise Mertens (Belgija, 16) - Sofia Kenin (SAD, 2) 6:3, 6:3
Viktoria Azarenka (Bjelorusija) - Karolina Muchova (Češka, 20) 5:7, 6:1, 6:4
Alize Cornet (Francuska) - Svetana Pironkova (Bugarska) 4:6, 7:6, 3:6
Maria Sakkari (Grčka, 15) - Serena Williams (SAD, 3) 3:6, 7:6, 3:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!