Nogomet

Deschamps: 'Imali smo bolje drugo poluvrijeme iako nije bilo nimalo lako, posebno gledajući prvih 30 minuta'

Mihaela Bradovski • srijeda, 09.09.2020.
Deschamps: 'Imali smo bolje drugo poluvrijeme iako nije bilo nimalo lako, posebno gledajući prvih 30 minuta'

Hrvatska nije uspjela izbjeći poraz protiv Francuske, domaćin je na St. Denisu slavio s 4:2 u susretu koji je jednako tako mogao i drugačije završiti.

Francuski izbornik Didier Deschamps bio je svjestan kako je njegova reprezentacija podbacila u prvom poluvremenu gdje ju je Hrvatska u potpunosti nadigrala.

"Imali smo bolje drugo poluvrijeme iako nije bilo nimalo lako, posebno gledajući i prvih 30 minuta. Stekli smo malo samopouzdanja, više smo dolazili naprijed, postigli četiri gola, dakle ima pozitivnih stvari. U ove dvije utakmice nismo imali lagan posao, ali rezultat je tu. U prvih pola sata su nas izdominirali i to više atletski nego tehnički."

Deschamps smatra kako su promjene u momčadi utjecale u velikoj mjeri na izvedbu te da će trebati vremena da se uigraju linije dodavanja.

"Imamo problema, još je ovo novo, postoje određeni automatizmi, ali još ih nismo sve pohvatali. U odnosu na prvu utakmicu promijenio sam sedam igrača i ne tražim ispriku, normalno je da sada imamo problema. Nije lipanj 2021. da sve mora štimati. Svatko može ovo analizirati na svoj način, ovaj sustav ima prednosti i nedostatke, ali najvažnije je da stvori automatizme."

"Podsjeća li me ovaj rezultat na nešto? Rekli su mi to i na poluvremenu, prije dvije godine bilo je važnije, ali zahvalni smo i na ovoj večeri."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!