Nogomet

Gaj s nevjerojatnih 20 golova pregazio Liku, Varaždin lako, Belišće namučilo Goricu

Branimir Korać • srijeda, 09.09.2020.
Gaj s nevjerojatnih 20 golova pregazio Liku, Varaždin lako, Belišće namučilo Goricu
Foto: Pixsell

Odigrani su susreti pretkola Hrvatskog kupa i poznati su svi sudionici prvog kola u kojem se priključuju i oni najbolji klubovi...

Gaj je u Kupu krenuo rekordnom pobjedom protiv Like iz Korenice koju je pregazio s nevjerojatnih 20:2. Rekordna pobjeda momčadi iz Mača koja je u trećoj minuti načela momčad domaćina i do kraja susreta nije podizala nogu s gasa. Po pet golova postigli su Bruno Rihtar i Martin Šaban.

Crikvenica je u gostima svladala Pazinku s 2:0 i tako prošla u sljedeću fazu natjecanja. Pobjedu je izborila tek u zadnjih 20 minuta golovima Dine Šarkovića i Martina Bogdanića.

Nikakvih problema nije bilo za Toplakov Varaždin koji je rutinski slavio u Bjelovaru s 5:0. Već u prvom poluvremenu sve je bilo riješeno, Varaždin je vodio 4:0 i samo je čekao kraj susreta. Mohammadmehdi Mehdikhani je dovao Varaždin u vodstvo u sedmoj minuti, zatim je Marin Renić postigao autogol da bi Ivan Delić i Jurica Grgec povisili na 4:0. Leon Benko je u drugom dijelu zaključio dvoboj golom za 5:0.

Lakoćom je do prolaza stigao i Kurilovec koji je s 4:0 slavio protiv Orahovice. 2:0 na odmoru za Kurilovec zahvaljujući golovima Luke Sedlačeka i Filipa Hodaka da bi u drugom dijelu Hodak dodao još jedan gol te Marin Matoš jedan za glatku pobjedu.

Dilj je u Vinkovcima iznenadio Viroviticu i izbacio je s tijesnih 1:0. PObjedu Vinkovčanima donio je Marko Martinković golom u 63. minuti.

Croatia iz Zmijavaca preživjela je gostovanje u Sisku gdje je vodila 4:0 pa jedva slavila 4:3. Hat-trick Tomislava Gudelja te pogodak Zvonimira Vukoje odveli su Croatiju na 4:0 u 51. minuti, a s dva gola Ivice Alapuića i jednim Sampsona Wirekoha Segesta je smanjila.

Neočekivan poraz upisao je BSK iz Bijelog Brda u Subrovniku koji je slavio s 4:2. Odličnu utakmicu odigrali su domaćini koji su poveli golovima Luke Matić i Balda Cicijelja nakon čega je Miran Horvat smanjio. Dubrovčani odmah odgovaraju i to preko istih igrača, a konačnih 4:2 postavio je Valentin Adrian Alvarez Cief.

Sesvete su prošle Novu Gradišku uz dva gola Mihovila Geljića i jedan Raula Florucza.

Mladost Ždralovi odigrali su jako dobru utakmicu protiv imenjaka iz Petrinje i svladala ga s 3:1. Amara Reme Camara i Frane Vučemilović-Vranjić u prvom dijelu su odveli domaćina do 2:0 da bi u 86. minuti Ivan Al Tharwan smanjio na 2:1. Svu nadu gostima ubio je Fran Kožarić golom u 90. minuti.

Dosta težak posao imala je Gorica koja je s 1:0 svladala Belišće. Nakon pola sata Juraj Spudić zabio je za 1:0, ali više od toga Goričani nisu uspjeli napraviti i sretni su što se Belišće nije vratilo u utakmicu.

Leon Petrović s dva gola u produžecima odveo je Rudar do prolaz protiv Primorca, a Ivan Kovačević odveo je Graničar do prolaza protiv Slavonije.

Hrvatski kup, pretkolo:
Gaj Mače - Lika 95 20:2
Ferdinandovac - Ivančica 3:1
Pazinka - Crikvenica 0:2
Bjelovar - Varaždin 0:5
Mladost Tribunj - Polet SMnM 0:2
Kurilovec - Papuk 4:0
Dilj - Virovitica 1:0
Segesta - Croatia Zmijavci 3:4
Rudar MS - Tehnika 3:0
GOŠK - BSK Bijelo Brdo 4:2
Sloga NG - Sesvete 0:3
Mladost Ždralovi - Mladost Petrinja 3:1
Gorica - Belišće 1:0
Rudar Labin - Primorac Biograd 2:0 produžeci
Graničar - Slavonija 1:0
Oriolik - Karlovac 2:1

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Hrvatski kup

1. pretkolo

Gorica1:0Belišće
Bjelovar0:5Varaždin

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!