Automoto

Hamilton do nove pobjede u dramatičnoj utrci s tri starta

Matej Kačan • nedjelja, 13.09.2020.
Hamilton do nove pobjede u dramatičnoj utrci s tri starta

Dvije crvene zastave i dva prekida utrke uz čak tri starta i mnoštvo izlijetanja smo gledati u utrci na VN Toskane u Mugellu koja je trajala čak dva sata, a opet je slavio Lewis Hamilton...

U drugoj u nizu utrci u Italiji je opet sve bilo posloženo za to da gledamo šokove i dramu te pobjedu nekoga tko nije favorit, ali je Lewis Hamilton opet bio jači i od dva prekida, tri starta i utrke koja se uglavnom vozila iza safety cara.

Hamilton je slabim startom izgubio prvo mjesto od momčadskog kolege Valtterija Bottasa, ali smo odmah imali prvi veći sudar i sigurnosno vozilo na cesti, a u devetom krugu imamo novu dramu i čak tri sudarena vozila na startno-ciljnoj ravnini.

Utrka je prekinuta i išlo se na novi start, a tu je Hamilton vratio prednost dobrim startom te je Bottas sam uprskao sve. Imali smo još jednu istu situaciju nakon izlijetanja Lancea Strolla, ali je na trećem startu Britanac zadržao prednost, kao i nakon zadnjeg izlaska sigurnosnog automobila.

Čak osam vozača nije završilo započetu utrku, a među njima je i pobjednik iz Monze Pierre Gasly te Red Bullov Max Verstappen koji su nastup završili na prvom sudaru, već u prvom drugu.

Obilježavala se i tisućita utrka Ferrarija koji je bio baš na svojoj stazi u Mugellu, ali je opet razočarao pa je Charles Leclerc bio osmi, a Sebastian Vettel slab deseti. Hamilton je stigao do 90. pobjede i sve je bliže rekordu Michaela Schumachera.

Hamiltonu je ovo i šesta pobjeda sezone i prvenstvo je praktički gotovo jer nitko nije razbio dominaciju Mercedesa koji je uzeo prva dva mjesta i Red Bulla koji je usprkos izlijetanju Verstappena bio treći jer je do prvog postolja stigao Alex Albon.

Iskazao se i Daniel Ricciardo u Renaultu koji je bio četvrti te Sergio Perez koji je došao do petog mjesta u Racing Pointu. Sljedeća se utrka vozi u rusko Sočiju.

Formula 1, VN Toskane:
1. Lewis Hamilton (Mercedes)
2. Valtteri Bottas (Mercedes) +4.880
3. Alex Albon (Red Bull) +8.064
4. Daniel Ricciardo (Renault) +10.417
5. Sergio Perez (Racing Point) +15.650
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!