Tenis

Svi nositelji sigurni u Rimu, Đoković bolji od sunarodnjaka

Matej Kačan • petak, 18.09.2020.
Svi nositelji sigurni u Rimu, Đoković bolji od sunarodnjaka

Osim ispadanja Marina Čilića, petak u osmini finala ATP turnira u Rimu nije ponudio neka velika iznenađenja. Dalje su vrlo sigurno prošli i Novak Đoković i Rafael Nadal...

U srpskom dvoboju osmine finala ATP turnira u Rimu do četvrtfinala je ipak očekivano prošao Novak Đoković. Njemu je za pobjedu protiv sunarodnjaka Filipa Krajinovića trebalo preko dva sata, a Krajinović je najbolji otpor pružio u prvom setu.

Oba su tenisača razmijenila po break na početku seta, a mogao je Đoković pri 5:4 do novog oduzimanja servisa za set. No, spasio je Krajinović dvije set lopte, a u trinaestoj igri je Đoković okrenuo 3:0 i iskoristio tek petu set loptu.

U drugom setu Krajinović više nije imao problema pa je Đoković s dva breaka lako došao do 6:3 i rješenja. Zanimljivo je bilo i na susretu Dušana Lajovića koji je igrao s Rafaelom Nadalom.

Španjolac je Lajoviću prepustio tek četiri gema, ali je zanimljivo da je srpski tenisač čak dva od četiri osvojena gema uzeo breakom, po svakim u jednom setu. No, Nadal je uzeo tri u prvom setu i tri u drugom i dominantno ide dalje sa 6:1 i 6:3.

U talijanskom dvoboju je Matteo Berrettini bio uvjerljiv s 2-0 protiv Stefana Travaglije, a u dva seta dalje ide i Nijemac Dominic Koepfer kojem Lorenzo Musetti nije bio težak zalogaj.

Ostali su mečevi išli u tri seta gdje su uspješni bili Grigor Dimitrov protiv Jannika Sinnera, kao i Denis Šapovalov koji je nadigrao Uga Humberta. Ulogu nositelja je ispoštovao i Diego Schwartzman koji je preokretom svladao Huberta Hurkacza.

ATP Rim, osmina finala:
Rafael Nadal (Španjolska, 2) - Dušan Lajović (Srbija) 6:1, 6:3
Diego Schwartzman (Argentina, 8) - Hubert Hurkacz (Poljska) 3:6, 6:2, 6:4
Lorenzo Musetti (Italija) - Dominik Koepfer (Njemačka) 4:6, 0:6
Novak Đoković (Srbija, 1) - Dušan Lajović (Srbija) 7:6, 6:3
Denis Šapovalov (Kanada, 12) - Ugo Humbert (Francuska) 6:7, 6:1, 6:4
Grigor Dimitrov (Bugarska, 15) - Jannik Sinner (Italija) 4:6, 6:4, 6:4
Matteo Berrettini (Italija, 4) - Stefano Travaglia (Italija) 7:6, 7:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!