Košarka

Milačić: 'Na nama je da sačuvamo domaći teren'

Matej Kačan • subota, 19.09.2020.
Milačić: 'Na nama je da sačuvamo domaći teren'
Foto: Martina Japundžić

U prvom kolu HT Premijer lige će se susresti košarkaši Alkara iz Sinja te KK Furnir, a utakmicu je najavio trener domaćina Damir Milačić...

U novu sezonu HT Premijer lige kreću i košarkaši Alkara iz Sinja. Uvijek vatrena publika i mlada momčad ojačana strancima uvijek su odlike ovog kluba, a prvo kolo i susret protiv KK Furnira je najavio trener Damir Milačić.

"Prvo bi rekao da su svi presretni da liga počinje s obzirom na sve ovo što se događalo u Hrvatskoj ni cijelom svijetu. Došlo je do određenih promjena u sastavu, ali najveći problem bio je nedostatak pripremnih utakmica, ali to je mučilo i sve ostale klubove. Momčad je odlično radila sve ovo vrijeme, ti momci znaju za koga igraju, znaju koliko je Alkar važan i s te strane mogu biti i više nego zadovoljan. Izuzev Jurele zaobišle su nas povrede, tako da smo mogli maksimalno raditi", kazao je Milačić za portal ferata.hr.

Veliki hendikep za Sinjane će biti nedostatak publike koje još nema u dvorani, ali sve više klubova radi na povratku navijača pa bi se i u Sinju Maligani mogli vratiti u dvoranu u skoro vrijeme.

"Alkar je baš prava košarkaška momčad, ima grad koji ga voli, ima publiku, ima vjernu grupu navijača koji ga svuda prate i nedostajat će nam ta puna dvorana. No, mi se sada moramo priviknuti na nove okolnosti, dugo nije bilo natjecateljskih utakmica, ali kako nama tako i drugima. Imali smo tih nekoliko pripremnih susreta također bez publike pa stoga mislim da je momčad već i dijelom naviknuta na novonastale okolnosti."

Prvo kolo donosi početni ispit protiv KK Furnira, donedavne KK Dubrave koja je skupila novu ekipu, dovela pojačanja, a za javnost i protivnike je nepoznanica.

"Svi su svima nepoznanica u prvim kolima pa tako i ovaj put. Dubrava je imala i tu pauzu zbog samoizolacije nakon susreta protiv Cibone, ali uz sve to dovela je nekoliko jako dobrih igrača poput Brzoje, Buovca, Pandurića, igrače koje sam i trenirao u reprezentaciji i čije kvalitete znam te još neke mlade talentirane igrače iz Cibone. Sigurno je da vide svoju šansu i da žele iznenaditi nekog od izravnih konkurenata gdje svrstavaju i nas. Na nama je da sačuvamo domaći teren, da prezentiramo ono što smo radili na treningu i naravno da pobijedimo to prvo kolo", zaključio je trener Sinjana.

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!