Košarka

Davis i Vogel složni: 'LeBron je trebao biti MVP', James: 'Razljutili su me rezultati'

Matej Kačan • subota, 19.09.2020.
Davis i Vogel složni: 'LeBron je trebao biti MVP', James: 'Razljutili su me rezultati'

Grk iz Milwaukee Bucksa Giannis Antetokounmpo obranio je titulu MVP-a NBA lige, ali iz Los Angeles Lakersa smatraju da je njihov LeBron James zaslužio titulu najkorisnijeg igrača lige...

Iako je glasovanje za nagradu MVP-a regularne sezone u NBA ligi bilo poprilično jasno i uvjerljivo u korist b>Giannisa Antetokounmpa, iz Los Angeles Lakersa ne slažu s rezultatima. Oni brane svog najboljeg igrača LeBrona Jamesa u tvrdnjama da je baš on trebao biti MVP.

Prvi je o tome prije susreta Lakersa i Nuggetsa u finalu Zapada progovorio trener Lakersa Frank Vogel:

"Za mene je LeBron MVP lige ove sezone. Ne mislim nepoštovanje prema Giannisu,imao je sjajnu sezonu i sjajan je igrač. No, što LeBron čini za našu momčad je za mene nenadmašno, da je uvijek opasnost da će zabiti 40, ali i da predvodi ligu u asistencijama", kazao je Vogel.

S njim se oko važnosti i korisnosti za ekipu slaže i Anthony Davis koji je sam završio kao šesti u glasovanju. On također smatra da je Jamesova važnost za Lakerse ogromna.

"Mislim da nije niti pitanje oko toga tko zaslužuje nagradu. Ako ga maknete s naše ekipe, doživimo veliki udarac. MVP se na neki način zapravo odabere i prije početka sezone", naglasio je Davis.

Javio se i sam James koji je priznao da je ljut. Njegovi razlozi možda nisu zbog toga što nije pobijedio, ali smatra da je zaslužio više bodova i glasova za prvo mjesto u poretku od tek 16 koliko je dobio. LeBron smatra da je razlika trebala biti manja.

"Razljutilo me to, to je istina. Razljutilo me jer sam od 101 glasa dobio tek 16 za prvo mjesto, to me ljuti više od ičeg. Nećemo se zavaravati, ja sam sjajan. Skala glasanja mi je nekad malo čudna", kazao je James koji je ipak Giannisa pohvalio za sjajnu sezonu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!