Tenis

Sabalenka okrenula Siniakovu, ali onda poražena od Svitoline

Matej Kačan • petak, 25.09.2020.
Sabalenka okrenula Siniakovu, ali onda poražena od Svitoline

Petak na WTA turniru u Strasbourgu je obilježio dvostruki program za Arinu Sabalenku koja je ujutro prvo preokrenula Katerinu Siniakovu u četvrtfinalu, ali u polufinalu poslijepodne nije imala snage...

Dvostruki posao za Arinu Sabalenku u petak na WTA turniru u Strasbourgu je završen polovičnim uspjehom. Bjeloruskinja je prvo ujutro morala dovršiti četvrtfinale protiv Katerine Siniakove koje je u petak prekinula kiša.

Čehinja je u nastavak ušla s 1-0, ali je Sabalenka to preokrenula i drugi i treći set dobila sa 6:3 pa je prošla u polufinale koje je morala igrati nakon samo nekoliko sati odmora. Tamo ju je dočekala odmorna druga nositeljica Elina Svitolina koja nije dozvolila iznenađenje.

Ukrajinka je uzela prvi sez sa 6:2, a Sabalenka je u drugom setu dala zadnje atome svoje snage za 6:4 i nadu u drugi trijumf u danu. No, Svitolina je treći set uzela za 6:4 te tako nije dozvolila iznenađenje u meču u kojem su joj sve okolnosti išle na ruku.

U finalu će Svitolina igrati protiv Elene Ribakine koja s pozicije pete nositeljice nije dozvolila iznenađenje protiv japanske tenisačice Nao Hibino. 84. tenisačica svijeta je napravila sjajan posao samim ulaskom u polufinale i to je bio maksimum.

Ribakina je za sat i 17 minuta riješila susret sa 6:3 i 6:4 i borit će se protiv Svitoline za trofej u generalnoj probi na zemlji pred Roland Garros.

WTA Strasbourg, četvrtfinale:
Katerina Siniakova (Češka) - Arina Sabalenka (Bjelorusije, 4) 6:2, 3:6, 3:6

Polufinale:
Nao Hibino (Japan) - Elena Ribakina (Kazahstan, 5) 3:6, 4:6
Arina Sabalenka (Bjelorusija, 4) - Elina Svitolina (Ukrajina, 2) 2:6, 6:4, 4:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!