Automoto

Valtteri Bottas pobjednik utrke u Sočiju, Hamilton završio kao treći

Branimir Korać • nedjelja, 27.09.2020.
Valtteri Bottas pobjednik utrke u Sočiju, Hamilton završio kao treći

Valtteri Bottas odnio je pobjedu u Rusiji iskoristivši kaznu koju je zaradio Lewis Hamilton, a ona ga je na kraju bacila na treće mjesto. Drugi je bio Max Verstappen...

Utrka za Veliku nagradu Rusije u Sočiju okončana je pobjedom Valtterija Bottasa koji je bio najbrži ispred Maxa Verstappena i Lewisa Hamiltona. Hamilton je zaradio dvije kazne po pet sekundi zbog dva ilegalna probna starta, na mjestu na kojem to nije dopušteno.

Hamilton je sada stigao već do deset kaznenih bodova i vrlo je blizu jedne utrke pauze s obzirom da 12 kaznenih bodova dovodi do suspenzije.

Hamiltonove probleme iskoristio je Valtteri Bottas koji je imao lagan posao. Preuzeo je vodstvo i nije strahovao do kraja utrke odvezavši dosta mirno i rutinirano.

Čak i drugoplasirani Max Verstappen nije imao velikih problema. On je bio odmah iza Bottasa i iako se Hamilton pozicionirao na treće mjesto, zbog stanja u kakvom su mu bile gume, nije dobio pravu priliku izazvati Verstappena te se relativno brzo pomirio s ovom situacijom.

Prvi ispod postolja ostao je Sergio Perez koji je završio na četvrtom mjestu, a veliki napredak ostvario je Charles Leclerc koji je s desetog mjesta došao na šesto.

Utrka nije donijela previše uzbuđenja uspoređujući s posljednjih nekoliko u kojima je bilo stvarno svega, crvenih zastava, preokreta, borbi na stazi. Ovdje smo crvenu zastavu vidjeli u kvalifikacijama nakon izlijetanja Sebastiana Vettela, a sama utrka okončana je sa samo dvojicom vozača koji nisu stigli do cilja i to Carlosom Sainzom koji je zaokružio loš dan McLarena nakon što je Lando Norris imao ranih problema s bolidom, te Lanceom Strollom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!