Košarka

Zubac ostao bez trenera: Clippersi raskinuli s Riversom

Matej Kačan • utorak, 29.09.2020.
Zubac ostao bez trenera: Clippersi raskinuli s Riversom

Nakon ispadanja od Denver Nuggetsa u polufinalu Zapada, Los Angeles Clippersi su se odlučili za promjenu na mjestu glavnog trenera pa nakon sedam godina odlazi Doc Rivers...

Kad su prošlog ljeta Los Angeles Clippersi skupili supermomčad predvođenu Kawhijem Leonardom i Paulom Georgeom, očekivanja su bila ogromna i bilo je jasno da je to ekipa koja naslov mora napasti odmah.

No, u ovoj čudnoj sezoni se Clippersi nikako nisu skupili do kraja i uigrali te uhvatili pravi zamah pa su poraženi u polufinalu Zapadne konferencije od strane Denver Nuggetsa i to nakon što su imali 3-1 u seriji.

Nakon takvog raspada i poraza je bilo jasno da netko mora platiti i da su promjene nužne, a taj netko je trener Doc Rivers. Tako su Clippersi objavili da je s 58-godišnjim stručnjakom raskinut ugovor i traži se novo rješenje.

Rivers je na kormilu Clippersa još od 2013. kad je doveden iz Boston Celticsa s kojima je osvojio naslov. Njegova čvrsta obrana i sposobnost vođenja velikih zvijezda Celticsa bile su idealne kvalitete za Clipperse koji su tražili nekog da povede Blakea Griffina, Chrisa Paula i ostale prema vrhu.

No, nikad nisu uspjeli ući u finale Zapada, a to nije uspio ni s novosloženom ekipom baš s ciljem naslova. Zato odlazi, a kao najveći favoriti za njegovog nasljednika figuriraju njegov pomoćnik Tyron Lue koji je s Cleveland Cavaliersima osvojio naslov te Jeff Van Gundy.

On je već godinama bez NBA angažmana, a bivši trener Rocketsa i Knicksa je u međuvremenu postao poznato TV lice kao komentator utakmica na ESPN te je izbornik reprezentacije SAD u FIBA kvalifikacijama gdje ne mogu igrati NBA igrači.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!