Košarka

Drago Pašalić se oporavlja, probuđen je iz inducirane kome

Branimir Korać • četvrtak, 01.10.2020.
Drago Pašalić se oporavlja, probuđen je iz inducirane kome
Foto: Pixsell

Bivši hrvatski košarkaški reprezentativac Drago Pašalić probuđen je iz inducirane kome u kojoj je bio dva dana nakon što je zbog srčanog zastoja prebačen u bolnicu u Groningenu...

Drago Pašalić nije više u induciranoj komi, nalazi se u stabilnom stanju i polako se oporavlja nakon što je završio u bolnici u stanju opasnom po život.

Pašalić je tijekom vikenda prilikom trčanja imao zastoj srca i slučajna prolaznica spasila mu je život dobrom reakcijom. Hitno je prebačen u bolnicu gdje je stavljen u induciranu komu u kojoj je bio 48 sati.

Nakon buđenja iz kome Pašalić je svjestan svega oko sebe i komunicira s okolinom.

Bivši hrvatski reprezentativac igračku karijeru prekinuo je ove godine nakon što je sezona zaustavljena zbog pandemije koronavirusa, a zadnji klub u kojem je nastupao bio je ZZ Leiden.

Tijekom karijere promijenio je velik broj klubova, igrao i za Split, Cibonu i Zadar, a s Rokom Ukićem bio je i jedan od glavnih igrača mlade reprezentacije koja je osvojila europsko zlato 2002. godine.

Iako mu je svega 36 godina i ima tijelo sportaša, Pašalić se našao u teškoj situaciji iz koje će, vjerujemo, uspjeti izvući se bez teških fizičkih posljedica.

FOTO: Slavko Midžor/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!