Tenis

Borna Gojo pobjedom do četvrtfinala u Splitu

Sportnet, Matej Kačan • četvrtak, 01.10.2020.
Borna Gojo pobjedom do četvrtfinala u Splitu

Sjajan četvrtak za hrvatski tenis na Split Openu zaokružio je Borna Gojo. Pobjedom nad Boticem Van de Zandschulpom nakon više od dva i pol sata igre Gojo se pridružio Duji Ajdukoviću u četvrtfinalu....

Borna Gojo je sa 7:6 (6), 2:6, 6:4 svladao suparnika iz Nizozemske koji je servirao za prvi set kod 5:4 i nešto kasnije u tie breaku prokockao tri set-lopte. Gojo se oporavio od olako izgubljenog drugog seta i onda u trećem ključnim breakom kod 3:3 stekao prednost koju je zadržao do kraja.

"Nije bilo idealno, ali nekako sam izvukao na borbu, srce, uz publiku. Servis mi nije bio nešto dobar, tako da mi je jako drago što sam pobijedio uz ne baš najbolju igru", priznao je Gojo kojemu je ipak laknulo što je došao do pobjede pred svojim ljudima. Skupili su se u dobrom broju i od početka meča bili mu vjetar u leđa.

"Nervoza je na tri milijarde, ja sam tu iz kvarta i puno mi je značila podrška s tribina. Tu su mi obitelj, prijatelji... Hvala svima što su došli", dodao je Gojo i čestitao Duji Ajdukoviću na pobjedi nad Martinom Kližanom. U petak će ponovno Borna i Duje igrati na istom terenu i boriti se za mjesto u polufinalu.

"Svaka mu čast. Dugo ga gledam u Zagrebu i velik je potencijal. Drago mi je da igra dobro, pogotovo doma. Nadam se da ćemo i u subotu obojica nastupiti!"

S tribina je meč između ostalih pratio i Goran Ivanišević koji je pohvalio Gojin potencijal.

"To mi mnogo znači. On je ikona. Bio je nacrtan na mojoj školi na Pojišanu. Zbog njega sam se i počeo baviti tenisom. Idol mi je", rekao je Borna i osvrnuo se kratko na svog sutrašnjeg suparnika Alessandra Giannessija. Talijan je protiv trećeg nositelja Bradleyja Klahna vodio 7:6 (7), 3:0 kada mu je ovaj predao zbog problema s leđima.

"Znam da je ljevak i voli zemlju. Popričat ću s ljudima koji su ga gledali", kazao je Gojo o svom protivniku.

ATP Challenger Split Open, 2. kolo:
Gojo (Hrv, WC) – Van de Zandschulp (Niz) 7:6 (6), 2:6, 6:4

Raspored, petak 2. listopada:
Centralni teren (11 h)
P. Sousa (Por, 1) – Etcheverry (Arg, SE)
Giannessi (Ita) – Gojo (Hrv, WC)
Ajduković (Hrv, WC) – Kovalik (Svk, 2)

Teren Stella Artois (11 h)
Goransson/Reese (Šve/SAD, 1) – Luz/Matos (Bra, 4)
Huey/Lammons (Fil/SAD, 3) – Martinez/Reyes-Varela (Ven/Mek, 2)
Cerundolo (Arg) – Marterer (Nje, PR)

FOTO: Robert Pleško

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!