Tenis

Martić preokretom do trećeg kola Roland Garrosa

Jan Šneler • četvrtak, 01.10.2020.
Martić preokretom do trećeg kola Roland Garrosa

U drugom kolu Roland Garrosa, najbolja hrvatska tenisačica Petra Martić nakon gotovo tri sata igrala svladala je Ruskinju Veroniku Kudermetovu za plasman u šesnaestinu finala...

Premda se očekivalo da će Petra Martić lakše proći u treće kolo Roland Garrosa, ruska tenisačica Veronika Kudermetova pokazala se kao tvrd orah. Hrvatska tenisačica tek je nakon dva sata i 37 minuta izborila prolaz dalje.

U prvom setu Ruskinja je došla do breaka i povela s 4:1, međutim Martić se vraća i izjednačuje na 5:5. Set je otišao u tie-break u kojem ruska tenisačica dominira i dolazi do vodstva.

Nastavak je donio ponovni rani break Kudermetove, ali Martić se momentalno vraća i ovoga puta sprječava odlazak u 13. igru. Kod vodstva 6:5, radi odličan posao i breakom dolazi do izjednačenja.

Konačno, u trećem setu bilo je svega. Martić je bio dovoljan jedan break za slavlje, ali valja istaknuti kako su obje tenisačice loše koristile break šanse. Martić je ostala na 1/7, dok je Kudermetova jasno bila na 0/5.

Ovom pobjedom hrvatska tenisačica odlazi u treće kolo gdje ju čeka Laura Siegemund. Tenisačice su igrale samo jedanput međusobno i to prije dvije godine u Bukureštu kada je slavila Martić s 2:1 u setovima.

Roland Garros (ž), 2. kolo:
Petra Martić (HRV, 13) - Veronika Kudermetova (RUS) (1)6:7 7:5 6:3

Roland-Garros možete pratiti na Eurosportu u sklopu PLAY Premium proširenog paketa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!