Europska liga, kvalifikacije, 4. pretkolo, 01.10.2020, 19:00 h, Stadion u Maksimiru
Suci: Ali Palabiyik (Turska)
Dinamo
Dinamo
Mario Gavranović 11'
Arijan Ademi 26', 87'
3:1(2:0) Flora
Vlasiy Sinyavskiy 65'

Modri preko Estonaca do skupina Europske lige!

Jan Šneler • četvrtak, 01.10.2020.
Modri preko Estonaca do skupina Europske lige!
Foto: Pixsell

Nogometaši Dinama uspjeli su uz sitne komplikacije obaviti očekivani posao i plasirati se u skupine Europske lige. Na Maksimiru je u posljednjem pretkolu pala estonska Flora s 3:1...

Flora
Dinamo
Flora
10
(do 83')
99
(do 68')
Pričuvni igrači
Trener
Zoran Mamić
32
Matvej Igonen
27
Michael Lilander
24
Henrik Pürg
2
Märten Kuusk
4
Marco Lukka
14
Konstantin Vassiljev
5
Vladislav Kreida
(do 88')
28
Markus Soomets
(do 81')
9
Rauno Alliku
7
Frank Liivak
(do 76')
99
Vlasiy Sinyavskiy
Pričuvni igrači
17
Mark Anders Lepik
76'
10
Martin Miller
81'
35
Markus Poom
88'
Trener
Jürgen Henn

Nakon razočaravajućeg nastupa u kvalifikacijama za Ligu prvaka, Dinamo je očekivano slavio u play-off fazi Europske lige. U jedinom dvoboju, onom odigranom na Maksimiru, Dinamo je slavio protiv estonske Flore.

Dinamo je dobro otvorio utakmicu i već nakon prvih par minuta pokušao doći do ranog pogotka. Nisu uspjeli u prvim minutama, ali u 11. minuti Modri su došli do vodstva.

Lovro Majer je prevario svog čuvara, lijepo centrirao, a Mario Gavranović glavom pospremio loptu u mrežu. Nakon vodećeg pogotka, očekivala se velika dominacija Dinama, ali Modri su stali.

Flora je počela graditi igru, čak i preseliti loptu na Dinamovu polovicu, ali srećom po zagrebački sastav bez veće opasnosti. Premda prilično neaktivni, u 26. minuti Modri su povećali vodstvo.

Bruno Petković lijepo je proigrao Gavranovića u šesnaestercu koji nesebično ostavlja za Arijana Ademija koji pogađa za 2:0. Slično kao i kod prvog gola, Dinamo je ponovno usporio igru i mirno priveo poluvrijeme kraju.

U nastavku susreta, Dinamo je mogao riješiti pitanje pobjednika. U 53. minuti pucao je Mislav Oršić, ali lopta je pogodila okvir gola. Gosti su shvatili u drugom dijelu kako nemaju što izgubiti te su puno ofenzivnije zaigrali.

U 65. minuti Flora je uspjela smanjiti zaostatak i vratiti se u igru. Dinamova obrana ostala je stajati, potpuno su pustili Vlasija Sinyavskija koji je pogodio prvi kut Dinamova gola.

Nakon primljenog pogotka, Dinamo se morao uozbiljiti, nije se smjelo dogoditi da nekim čudom Flora postigne još jedan pogodak i dovede u pitanje lagodno vodstvo. Do toga ipak nije došlo jer je uslijed bolje igre Dinamo došao do trećeg gola.

Petković je ponovno dobro reagirao, uposlio natrčalog Ademija koji mirno poentira u 87. minuti za konačnih 3:1. Do kraja susreta uzbuđenja nije bilo, mada treba izdvojiti jednu polupriliku gostiju iz sudačke nadoknade, ali uklizavanjem je Kevin Theophile Catherine spriječio pogodak Flore.

Dinamo je pobjedom ušao u grupnu fazu Europske lige, a sutra će od 13 sati saznati tri buduća protivnika.

Europska liga, play-off:
Dinamo - Flora 3:1

FOTO: Igor Šoban/PIXSELL

Europska liga, kvalifikacije

4. pretkolo

Dinamo3:1Flora
København0:1Rijeka

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!