Europska liga, kvalifikacije, 4. pretkolo, 01.10.2020, 20:00 h, Parken, Kopenhagen
Suci: Chris Kavanagh (Engleska)
København
København
0:1(0:1) Rijeka
Peter Ankersen 20' (ag)
Rijeka

Rijeka šokirala Kopenhagen i vratila se u skupine Europske lige!

Matej Kačan • četvrtak, 01.10.2020.
Rijeka šokirala Kopenhagen i vratila se u skupine Europske lige!

Sjajna utakmica i predstava igrača Rijeke bila je dovoljna za iznenađenje protiv Kopenhagena i ulazak u grupnu fazu Europske lige te vjerojatno najveću pobjedu Simona Rožmana u karijeri...

København
København
Rijeka
21
Karl-Johan Johnsson
22
Peter Ankersen
(do 67')
4
Victor Nelsson
27
Ragnar Sigurdsson
3
Pierre Bengtsson
10
Zeca
6
Jens Stage
(do 57')
16
Pep Biel
23
Jonas Wind
7
Viktor Fischer
(do 46')
9
Kamil Wilczek
Pričuvni igrači
29
Mikkel Kaufmann
46'
24
Robert Mudražija
57'
17
Karlo Bartolec
67'
Trener
Stale Solbakken
27
(do 90'+1')
Pričuvni igrači
Trener
Simon Rožman

Nogometaši Rijeke priredili su sjajno iznenađenje i osvjetlali su obraz hrvatskog nogometa. Rijeka je u gostima svladala danski Kopenhagen te je postala drugi hrvatski klub u skupinama Europske lige nakon što je to učinio i Dinamo.

Početak susreta, odnosno nekih prvih 15 minuta su u potpunosti pripali Dancima koji su zaprijetili nekoliko puta, ali bez zicera ili nečega što bi bilo nezadrživo za Nevistića na gostujućem golu.

Nakon toga se Rijeka othrvala pritisku te je malo pomaknula igru prema gostujućem golu, a to je gotovo odmah nagrađeno golom. U 20. minuti je Kopenhagena šokirao vlastiti branič Peter Ankersen koji stvarno nije imao sreće.

Kontru je povukao Franko Andrijašević te je sam izbio na golmana, lobao ga, ali je lopta završila na gredi. No, odbila se baš u Ankersena koji je klizao u slučaju da Franko puca po podu i od domaćeg igrača se odbija baš u mrežu za šok i prednost za Rijeku.

Do kraja poluvremena je taj gol dao nova krila Rijeci koja je mnogo bolje stajala na terenu, s lakoćom upijala napade domaćina i kažnjavala svaku grešku ubojitom tranzicijom. Poboljšalo se rješavanje visokog pritiska Danaca i do poluvremena nema golova, ali je Rijeka ostavila bolji dojam.

Početak drugog dijela opet pripada Hrvatima koji pokušavaju preko Čerina koji je ubacio za Kulenovića, ali ovaj puca točno u vratara. Nešto kasnije je Kulenović taj koji je povukao i poslao povratnu, ali Andrijašević ne pogađa.

U 57. za domaćina ulazi nekadašnji igrač Osijeka Robert Mudražija koji donosi novu krv i živost Kopenhagenu te poslužuje Windua u 65. nakon što je promiješao obranu i to je prvo ozbiljno što vidimo od Danaca u drugom dijelu, ali ide u blok.

Novi Hrvat ulazi na teren u 67. kad je Karlo Bartolec ušao umjesto strijelca autogola Ankersena. Očekivano, Rijeka je zbog visokog ritma pred kraj pala i posljednjih pola sata pripada Dancima koji opasno stišću, a Rijeka se oslanja na tranziciju.

U 72. Wilczek pokušava sjajnim volejem s ruba 16 metara, ali puca preko vrata i Danci su ostali uskraćeni za eurogol. U 81. opet ide kontra Rijeke, vrlo vrijedni i aktivni Kulenović je opet povukao i napravio nered te je sam pucao iskosa, ali je to lak plijen za domaćeg vratara.

Morao je Simon Rožman mijenjati pa je u igru ušao Escoval umjesto "radilice" Kulenovića, a skoro je u 87. opet bio heroj kad je pucao izbliza, ali točno u golmana na prvoj stativi. Tako Escoval nije ponovio junaštvo iz utakmice s Kolosom.

U 89. Kopenhagen ima možda i najbolju šansu za izjednačenje. Nakon odbijanja i glavometa pred golom Rijeke je do malo prostora stigao Wilczek koji iz prve loba Nevistića, ali lopta završava na gornjoj strani mreže.

U nadoknadi se Danci oslanjaju na desnu stranu i mnoštvo ubačaja, ali sve obrana Rijeke čisti i osigurava Rožmanu najveću pobjedu na klupi Rijeke, a klubu povratak u grupnu fazu Europske lige!

Europska liga, play-off:
Kopenhagen - Rijeka 0:1

Europska liga, kvalifikacije

4. pretkolo

Dinamo3:1Flora
København0:1Rijeka

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!