Rukomet

Horvat za Sportnet: 'Jako sam zadovoljan, ova skupina ispunjava sve naše kriterije'

Branimir Korać • petak, 02.10.2020.
Horvat za Sportnet: 'Jako sam zadovoljan, ova skupina ispunjava sve naše kriterije'
Foto: Pixsell

Rukometaši Nexea saznali su protivnike u grupnoj fazi EHF Europske lige. Razloga za zadovoljstvo je puno, protivnici su atraktivni, ali s njima se može igrati...

Magdeburg i Montpellier svakako su najzvučniji protivnici Nexea u grupnoj fazi, ali niti ostali protivnici nisu za podcijeniti. Neugodni Šveđani nikada nisu jednostavan protivnik, Bešiktaš je igrao Ligu prvaka, a o ambicijama CSKA ne treba puno govoriti.

Trener Našičana Hrvoje Horvat bez obzira na sve pozitivan je i vrlo zadovoljan ždrijeb. S razlogom se može reći da je vrlo dobar.

"Jako sam zadovoljan. Ova skupina zadovoljava sve naše kriterije, atraktivna je i prolazna. Jedino me bode u oči što su to sve daleke destinacije na koje ćemo morati ići avionom u cijeloj ovoj situaciji vezanoj uz COVID-19. Izvukli smo sve jake momčadi, ali vjerujemo da možemo sa svima pa zašto ne bi mogli i s Magdeburgom i Montpellierom. Ovo je veliki izazov, dolaze nam prave momčadi i vrlo jake ekipe, a i da smo izvukli Barcelonu, ne bi se predali prije susreta", kaže nam Horvat.

Kvaliteta Magdeburga i Montpelliera je poznata, kakve su ostale momčadi u usporedbi s Bidasoom koju je Nexe izbacio?

"Bidasoa je bolja i kompaktnija, taktički je zahtjevnija. Protiv takvih momčadi sve mora štimati jer inače nemaš šanse. Očekujem da svaku utakmicu odigramo na gornjoj granici i ako se još malo podignemo bit će još bolje. Vjerujem da ćemo uspjeti, do tada će nam se vratiti i Tomić i bit ćemo još jači."

Nakon Bidasoe u Našicama s razlogom gledaju s optimizmom prema svakom protivnikom jer pokazali su da mogu.

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!