Košarka

Kreće Premijer liga košarkašica, Splićanke se nadaju pobjedi na startu

Branimir Korać • subota, 03.10.2020.
Kreće Premijer liga košarkašica, Splićanke se nadaju pobjedi na startu

Natjecateljskoj košarci vraćaju se i košarkašice i to od ove sezone u drugačijem sustavu. Ekipe su podijeljene u dvije skupine s po njih šest...

U skupini Jug natječu se košarkašice Splita koje otvaraju sezonu protiv Zadra. Očekuje ih zanimljiva sezona, dobro se radilo u pripremama i već prva utakmica otkrit će koliko se toga napravilo.

"Mislim da smo dobro iskoristili pripremni period, uigrali smo razne vrste obrana i napadačke akcije i jedva čekamo početak lige. Sastav ekipe Zadra nam je nepoznanica jer su im neke meni poznate igračice otišle, ali uvijek su naši susreti dinamični i neizvjesni. Naravno, nadamo se pobjedi i dobrom ulasku u sezonu", kaže nam trener Splićanki Boran Grgin.

Upravo taj susret bit će ujedno i prvi u novoj sezoni koja se igra u novim uvjetima i u novom sustavu.

Taj novi sustav natjecanja donio je podijeljena mišljenja, a neke nelogičnosti svakako postoje te ih uviđa i Grgin.

"Što se tiče sustava natjecanja, bit će nam naravno lakše financijski podnijeti putovanja u prvom dijelu lige, jedino mi je nelogično s natjecateljske strane da se u drugom dijelu brišu svi postignuti rezultati i kreće se u Ligu za prvaka i Ligu za ostanak od nule, ali što je tu je, svi klubovi se moraju tome prilagoditi."

Očekuje se zanimljiva sezona, a tko se najbolje prilagodi svim mogućim izazovima, imat će i najbolje šanse.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!