Tenis

Nadal nakon skoro tri sata borbe izbacio talijansku nadu

Branimir Korać • srijeda, 07.10.2020.
Nadal nakon skoro tri sata borbe izbacio talijansku nadu

Dugo u noć Rafael Nadal i Jannik Sinner vodili su bitku u Parizu, a na kraju je Nadal nakon dva sata i 50 minuta igre stigao do pobjede...

Sat je pokazivao gotovo 1:30 kada su Rafael Nadal i Jannik Sinner završili svoj meč. Ponoć je debelo prošla kada je Nadal uzeo tek drugi set, ali sigurno mu je bilo lakše jer prijetilo je da meč dođe do ranih jutarnjih sati.

Sinner je odigrao dva jako dobra seta, u oba je stvorio Nadalu puno problema, ali onda je pao u trećem, Nadal je tu pojača i kao da su obojica, svaki na svoj način, željeli što prije završiti posao i krenuti prema hotelu.

Prvi set potrajao je kao manji meč, gotovo 75 minuta, a na kraju ga je uzeo Nadal. Sinner je napravio break u desetom gemu i imao je servis za set, ali Nadal je dobro reagirao i uspio izvući tie-break. Tamo je bio bolji sa 7:4 i uzeo set.

I u drugom setu Sinner je prvi došao do breaka. Poveo je s 3:1, no tu je i stao i nakon toga pa sve do kraja meča traje apsolutna dominacija Nadala.

Od narednih 13 gemova, Nadal je uzeo njih 11 i izborio nastup u polufinalu Roland-Garrosa. Uvjerljivi Nadal još uvijek nije uzeo niti set i juri prema novoj tituli u Parizu.

U polufinalu ga očekuje Diego Schwartzman koji je trebao za prolaz više od pet asti, a izbacio je Dominica Thiema.

Roland-Garros, četvrtfinale:
Rafael Nadal (Španjolska, 2) - Jannik Sinner (Italija) 7:6(4), 6:4, 6:1

Roland-Garros možete pratiti na Eurosportu u sklopu PLAY Premium proširenog paketa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!