Nogomet

Dalić: 'Neki igrači su pokazali da mogu biti u reprezentaciji'

Jan Šneler • srijeda, 07.10.2020.
Dalić: 'Neki igrači su pokazali da mogu biti u reprezentaciji'

Premda je na teren izveo momčad koja bi teško zaigrala zajedno u kompetitivnoj utakmici, Zlatko Dalić može biti zadovoljan izvedbom nakon pobjede nad Švicarskom (1:2)...

Prijateljske utakmice rijetko su mjerilo kvalitete i snage određene reprezentacije, ali mogu pokazati određeni trend u igri momčadi. Hrvatska je protiv Švicarske očekivano zaigrala u kombiniranom sastavu, ali pobjeda je stigla i izbornik Zlatko Dalić ne može biti razočaran.

"Čestitam dečkima na pobjedi i hvala navijačima koji su nas bodrili. Ova utakmica nam je dobro došla kao priprema za Švedsku i Francusku. Tražili smo se na početku, ali na kraju smo dobili i neki igrači su pokazali da mogu biti u reprezentaciji", rekao je nakon susreta Dalić.

Jedan od onih koji su apsolutno opravdali povjerenje je Domagoj Bradarić koji je kao bek zaigrao na krilnoj poziciji i pokazao da se na njega itekako može računati. Uz to što je nanio dosta problema švicarskoj obrani, asistirao je za izjednačujući pogodak Josipu Brekalu.

"Treba se dokazivati iz utakmice u utakmicu, ali dobili smo širinu. Možda i ne izgledamo najbolje, ali posložit ćemo se. Popravili smo atmosferu i sad idemo dalje", zaključio je izbornik.

Hrvatskoj sad slijede dvije važne utakmice Lige nacija protiv Švedske (11.10.) i Francuske (14.10.). Hrvatska se trenutno nalazi na posljednjem mjestu skupine bez osvojenog boda i pobjeda u nedjeljnom srazu apsolutni je imperativ.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!