Nogomet

Melnjak: 'Vjerujem da smo odradili što je izbornik tražio, moramo ovako nastaviti dalje'

Branimir Korać, hns.family • četvrtak, 08.10.2020.
Melnjak: 'Vjerujem da smo odradili što je izbornik tražio, moramo ovako nastaviti dalje'

Lijevi branič hrvatske reprezentacije Dario Melnjak podijelio je svoja razmišljanja nakon prijateljske pobjede Vatrenih u St. Gallenu (2:1).

Hrvatska je po prvi puta od samostalnosti nadjačala Švicarce, a izbornik Zlatko Dalić uspio je provjeriti neka nova imena u reprezentativnom okruženju kako bi se Hrvatska u što boljem izdanju suprotstavila Švedskoj i Francuskoj.

"Iako je ovo bila prijateljska utakmica, bilo je vrlo važno ući u utakmice Lige nacija u pozitivnoj atmosferi. Premda smo prvi primili pogodak, nismo stali sa svojom igrom te smo izjednačili, a u drugom smo poluvremenu dominirali te zasluženo pobijedili. Izbornik je inzistirao na disciplini, kompaktnosti, odgovornosti i pridržavanju taktičkih smjernica. Vjerujem da smo to odradili", kaže Dario Melnjak.

"Cijela je momčad bila živa, Bradarić i ja dobro smo se nadopunjavali na lijevoj strani, pokrivali jedan drugoga i ispravljali si greške. On je još mlad, ali pokazuje veliku zrelost. Svaki me dan ugodno iznenađuje. No, ne smijemo sada previše razmišljati o Švicarskoj, treba ovim putem nastaviti dalje", dodao je.

U St. Gallenu su Vatreni napokon ponovno zaigrali pred navijačima, a podrške im s obzirom na broj hrvatskih obilježja nije nedostajalo.

"Već pri samom izlasku na zagrijavanje vidjeli smo da ćemo imati domaću atmosferu, što je potpuno drugačiji osjećaj u odnosu na posljednje mjesece i prazne tribine. Puno je ljepše i lakše igrati uz navijače i to će nam biti veliki plus u sljedeće dvije utakmice", najavio je Melnjak.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!