Nogomet

Budimir: 'Možemo biti zadovoljni, ovo je važna pobjeda, svaka pobjeda diže moral i samopouzdanje'

Branimir Korać, hns.family • četvrtak, 08.10.2020.
Budimir: 'Možemo biti zadovoljni, ovo je važna pobjeda, svaka pobjeda diže moral i samopouzdanje'

Ante Budimir debitirao je u dresu reprezentacije i ostavio dobar dojam. Asistirao je Mariju Pašaliću za drugi pogodak i općenito puno radio te pokazao da može biti vrlo koristan...

Iza Ante Budimira reprezentativni je debi za pamćenje. Stasiti napadač Osasune odigrao je tridesetak upečatljivih minuta i asistirao Pašaliću za pobjedonosni pogodak. Nije moglo bolje…

“Sretan sam i ponosan što mi se ukazala prilika zaigrati za Vatrene, pritom pobijediti i izravno sudjelovati u pobjedi. To je za mene ostvarenje sna”, kaže Budimir koji ovako tumači činjenicu da je Hrvatska protiv Švicarske izgledala daleko bolje nego tijekom rujanskih utakmica s Francuskom i Portugalom:

“Svi su se igrači iz svojih klubova vratili s više treninga i minuta u nogama. Jednostavno, skupili smo glave i pokušali ostvariti sve izbornikove ideje. Možemo biti zadovoljni, ovo je važna pobjeda, a svaka pobjeda diže moral i samopouzdanje. Ovo je u svakom slučaju bila dobra priprema za Švedsku i Francusku."

Iza Budimira je specifično razdoblje u kojem se nije naigrao uslijed najavljivane promjene sredine koja se dogodila tek desetak minuta prije isteka prijelaznoga roka. Na kraju je dres Mallorce ipak zamijenio onim Osasune.

"Iza mene su dva specifična mjeseca bez utakmica u nogama, ali… Kad odjeneš dres hrvatske reprezentacije jednostavno zaboraviš na sve. Probao sam dati maksimum i na kraju se isplatilo. Kako je biti na terenu s Modrićem, Perišićem i ostalim igračima koji su osvojili srebro u Rusiji? Super! Do sad sam samo imao priliku loviti Luku po terenu kad bismo igrali s Realom i nemoguće ga je bilo uhvatiti. A sad igramo zajedno, ja mu se nudim, a on me cijelo vrijeme vidi… A onda u igru uđe Perišić koji je prošle sezone s Bayernom osvojio “triplettu”… Dakle, prvi dojmovi su stvarno super. Nisam više toliko mlad, ali to mi je kao debitantu puno značilo i olakšalo posao."

Hrvatska je u St. Gallenu igrala praktično pred domaćom publikom, što je najbolja najava za skorašnje utakmice protiv Švedske i Francuske. Povratak navijača sigurno puno znači.

“Poseban je osjećaj igrati pred našim navijačima, igrali smo daleko od doma, a cijeli je stadion navijao za nas. Lijepo je to doživjeti”, zaključio je Budimir.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!