Liga nacija 2020., Liga A, skupina 3, 3. kolo, 11.10.2020, 20:45 h
Francuska
Francuska 0:0 Portugal
Portugal

Portugal i Francuska remizirali, Danska potopila Island

Jan Šneler • nedjelja, 11.10.2020.
Portugal i Francuska remizirali, Danska potopila Island

Večernji susreti trećeg kola Lige nacija nisu donijeli velika iznenađenja, a u skupini gdje je Hrvatska bodove su podijelili Portugal i Francuska...

Nakon pobjede Hrvatske nad Švedskom, u večernjem terminu skupine 3 Lige A UEFA Lige nacija, Portugal i Francuska podijelili su bodove. S druge strane, uzbudljivo je bilo na Islandu gdje je gostujuća Danska došla do lake pobjede.

Susret Francuske i Portugala nekako je sam po sebi trebao značiti pregršt lijepog nogometa i golova. Na kraju, dobili smo susret bez pogodaka, ali to je pravo čudo obzirom na to da su obje momčadi igrale dobro.

Na velikom zadatku bili su vratari Rui Patricio i Hugo Lloris koji su sačuvali svoje mreže, ali mora se priznati i da oni najbolji poput Cristiana Ronalda ili Kyliana Mbappea nisu bili najprecizniji.

Sve u svemu susret je završio bez pogodaka, a to znači da obje momčadi imaju po sedam bodova u skupini. Hrvatska je na trećem mjestu s tri boda dok posljednja Švedska nema osvojen niti jedan bod.

Od ostalih susreta iz Lige A izdvojimo pobjedu Danske na Islandu (0:3). Danci su u potpunosti vladali terenom, kreirali velik broj šansi i zasluženo slavili. Na kraju prvog dijela Runar Sigurjonsson postigao je autogol, a u drugom dijelu pobjedu Danaca potvrdili su Christian Eriksen i Robert Skov.

Od susreta iz Lige B valja istaknuti pobjedu Mađarske na gostovanju kod Srbije. Premda umorni nakon susreta u Norveškoj, nogometaši Srbije nisu igrali loše međutim Mađari su bili uspješniji. Mađarska tako ima šest bodova i zaostaje za vodećom Rusijom samo bod dok je Srbija izgledni kandidat za ispadanje u Ligu C.

Protivnik Srbije u majstorici za Europsko prvenstvo upisao je pobjedu. Škotska je na svom terenu svladala Slovačku pogotkom Lyndona Dykesa i sigurno drži prvo mjesto u skupini 2 sa sedam osvojenih bodova. Slovačka je posljednja s jednim bodom.

U istoj skupini Češka je s 2:1 slavila na gostovanju kod Izraela. Joel Abu Hanna nespretnim autogolom doveo je Čehe u vodstvo, a Matej Vydra povećao prednost u 48. minuti. Počasni pogodak za Izraelce postigao je Eran Zahavi u 56. minuti.

Konačno u Ligi C u večernjem terminu odigrane su dvije utakmice. Grčka je očekivano svladala Moldaviju s 2:0 pogocima Anastasiosa Bakasetasa i Petrosa Mantalosa. U istoj skupini, Slovenci su slavili na gostovanju kod Kosova s 0:1. Strijelac je bio Haris Vučkić. Slovenija i Grčka imaju po sedam bodova dok je Kosovo treće s jednim bodom.

Liga nacije:

Liga A:
Francuska - Portugal 0:0
Island - Danska 0:3
Poljska - Italija 0:0

Liga B:
Izrael - Češka 1:2
Rusija - Turska 1:1
Sjeverna Irska - Austrija 0:1
Srbija - Mađarska 0:1
Škotska - Slovačka 1:0

Liga C:
Grčka - Moldavija 2:0
Kosovo - Slovenija 0:1

Liga nacija 2020., Liga A, skupina 3

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Hrvatska2:1Švedska
Francuska0:0Portugal
1Francuska 612:5+716
2Portugal 612:4+813
3Hrvatska 69:16-73
4Švedska 65:13-83

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!