Nogomet

Lloris: 'Igranje pred navijačima je pozitivna stvar, Modrićev povratak mijenja odnose'

Matej Kačan • utorak, 13.10.2020.
Lloris: 'Igranje pred navijačima je pozitivna stvar, Modrićev povratak mijenja odnose'
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Prije Didiera Deschampsa, na konferenciji za medije prije susreta Hrvatske i Francuske je na pitanja novinara odgovarao francuski vratar Hugo Lloris...

Među vratnicama francuske reprezentacije će kao i uvijek stajati Hugo Lloris koji će, nadamo se, protiv Hrvatske imati teži posao nego protiv Portugala. Tamo je odigrana jedna utakmica bez golova koja je dosta razljutila francusku javnost.

"Ne bih rekao da je promašena, bila je to komplicirana utakmica gdje nismo imali mnogo prostora, ali ono što smo imali nismo znali iskoristiti. No, bilo je i pozitivnih strana, posebno u obrani. Rezultat 0:0 je i logičan, ali nismo imali mnogo vremena za razmišljanje o njoj jer je ova utakmica protiv Hrvatske vrlo važna."

Na stadione se vraćaju navijači, očekuje se sedam tisuća navijača što je više od dozvoljenog broja u Engleskoj i Francuskoj gdje Lloris inače igra.

"Mislim da se nogomet igra radi navijača i raduje me da će biti ljudi na stadionu, moramo se prilagoditi na okolnosti. Igrati pred navijačima je uvijek zadovoljstvo, navijači će biti velika podrška Hrvatskoj koja ima posljednju šansu za kvalificiranje u drugi krug. Očekujemo veliku utakmicu."

Velike probleme u zadnje vrijeme ima Antoine Griezmann koji se teško uklapa u sustave na terenu, ali su igrači uz njega.

"Ponekad je bio dobar, nekad manje. No, ne možemo njega dovoditi u pitanje jer znamo koliko znači i koliko je donio francuskoj reprezentaciji. Svaki igrač ima bolje i lošije dane, možda mu je u zadnje vrijeme bilo slabije pred golom, ali je pokazao da se trudi i bio je dobar u obrani. Mi smo tu da mu pomognemo i da ga podignemo. Reprezentacija je jaka koliko su jaki svi, zato se držimo zajedno."

Francuska je protiv Portugala igrala u novom sustavu 4-4-2, a Lloris je s gola imao dobar pogled na ono što se događalo u polju.

"Imala je ta taktika svoje prednosti i mane, možda je aktivnost prema naprijed bila nedovoljna, ali to nije do prednjeg trojca. To je do cijele momčadi, ali ima i dobrih stvari. Mogli smo više koristiti loptu, ali su igre u obrani i veznom redu bile dobre i omogućile su nam netaknutu mrežu."

U odnosu na rujan će biti dvije velike promjene. Prva su gledatelji, a druga je povratak Luke Modrića kojeg u Parizu nije bilo.

"Povratak Modrića će promijeniti utakmicu, samim time hrvatski vezni red više voli držati loptu. Zato očekujem veliku bitku u sredini terena za loptu. Naravno da je činjenica što su navijači na terenu pozitivna. Možda će biti neprijateljska atmosfera, ali to će samo pomoći našim igračima da budu bolji sami od sebe i u nepovoljnim uvjetima. Nama je cilj odigrati dobru utakmicu i dati sve od sebe."

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!