Nogomet

Gavranović zabio dva komada Njemačkoj, Ukrajina iznenadila Španjolsku

Matej Kačan • utorak, 13.10.2020.
Gavranović zabio dva komada Njemačkoj, Ukrajina iznenadila Španjolsku

U oba susreta Lige A u Ligi nacija u utorak smo imali iznenađenja. Švicarska je izborila 3:3 remi kod Njemačke uz dva pogotka Dinamovog Marija Gavranovića, dok je Ukrajina kod kuće svladala Španjolsku...

Dinamov napadač Mario Gavranović nastavlja sa svojom sjajnom formom ove sezone, ovaj put na najvećoj pozornici. Švicarci su u Kölnu sjajno započeli susret s Nijemcima i šokirali domaćina golovima Gavranovića u petoj minuti i Freulera u 26.

No, nije dugo bilo 2:0 jer je već za dvije minute smanjio Timo Werner, a u 55. je izjednačio Kai Havertz. Nakon samo dvije minute je Gavranović zabio svoj drugi, a švicarski treći pogodak, no ludih pet minuta je zaključio Serge Gnabry u 60. minuti za konačnih 3:3.

I drugi susret skupine 4 je donio iznenađenje. Ukrajinci su u Kijevu dugo držali nulu protiv Španjolske u promiješanom sastavu, a to je nagradila sreća pogotkom Tsygankova u 76. minuti za 1:0, što je bio i konačan rezultat. Bez obzira na to, Španjolci su kiksom Njemačke zadržali prvo mjesto sa sedam bodova, dok Ukrajina i Njemačka imaju po šest.

U ligi C su se igrale utakmice u skupini C4 gdje su Azerbajdžan i Cipar odigrali bez pogodaka, dok je veliko iznenađenje priredio Luksemburg koji je u Podgorici preokrenuo Crnogorce. Crna Gora je povela pogotkom Ivanovića, ali su do kraja zabili Muratović i Sinani. Kraj je donio gužvu na terenu i čak tri crvena kartona duboko u nadoknadi.

U ligi D je Malta u gostima s 1:0 svladala Latviju, dok su Farski otoci nastavili sa sjajnom formom 2:0 pobjedom protiv Andore kod kuće. Lihtenštajn i San Marino su odigrali bez pogodaka.

Liga nacija, 4. kolo:
Njemačka - Švicarska 3:3
Ukrajina - Španjolska 1:0 Crna Gora - Luksemburg 1:2
Latvija - Malta 0:1
Farski Otoci - Andora 2:0
Lihtenštajn - San Marino 0:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!