Tenis

Nino Serdarušić dobro krenuo, ali ipak poražen u prvom kolu St. Petersburga

Matej Kačan • srijeda, 14.10.2020.
Nino Serdarušić dobro krenuo, ali ipak poražen u prvom kolu St. Petersburga
Foto: Pixsell

Hrvatski tenisač Nino Serdarušić poražen je u prvom kolu ATP turnira u St. Petersburgu. Serdarušić je igrao protiv Amerikanca Reillyja Opelke koji ga je svladao za sat i 36 minuta igre...

Nakon što je uskočio u meč protiv Reillyja Opelke nakon odustajanja Jannika Sinnera, hrvatski tenisač Nino Serdarušić skoro je počinio veliko iznenađenje u prvom kolu ATP turnira u St. Petersburga.

Serdarušić je u meč krenuo sjajno te je iskoristio jedinu break loptu u prvom setu na obje strane. U četvrtom gemu je krenuo s 15:40 te je odmah riješio gem oduzimanjem servisa za 3:1, a do kraja je svaki tenisač servirao jako sigurno pa je Hrvat iskoristio prvu set loptu za 6:3.

Jako sigurni servisi su se nastavili i u drugom setu u kojem nije bilo nijedne break lopte pa se ušlo u trinaestu igru. To znači da samo sedam poena dijeli Serdarušića od velikog iznenađenja i pobjede, ali je pri 3:3 izgubio jedini poen na svom servisu.

Opelka je napravio mini-break, poveo s 4:3 i iskoristio oba svoja servis poena za 6:3 te ima tri set lopte. Serdarušić je potom servirao uspješno dva puta te je smanjio na 6:5, ali Amerikanac je na trećoj set lopti siguran i izjednačava na 1-1.

Očito je ta propuštena šansa ispuhala Serdarušića koji u trećem setu nije pružio dobar otpor. Već u trećem gemu je upao u rupu od 15:40 iz koje se nije izvadio te je izgubio servis, a isto se događa i pri 4:2 pa Opelka radi još jedan break, onda i sam uspješno servisa i slavi sa 6:2.

ATP St. Petersburg, prvo kolo:
Reilly Opelka (SAD) - Nino Serdarušić (Hrvatska, Q) 3:6, 7:6, 6:2

FOTO: Marko Dimić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!