Rukomet

Šola: 'Najgori mogući protivnik, teško je igrati brzo protiv onog koji dominira u tome'

Branimir Korać • četvrtak, 15.10.2020.
Šola: 'Najgori mogući protivnik, teško je igrati brzo protiv onog koji dominira u tome'
Foto: Pixsell

PPD Zagreb upisao je ružan poraz u gostima kod Barcelone koja je slavila s čak 45:27. Bio je to debi na klupi za Vladu Šolu i nije prošao dobro...

Hrvatski prvak doputovao je u Barcelonu samo s jednim vratarom zbog ozljede Mateja Ašanina, jedini koji je putovao je Todor Jandrić koji je tako odradio svih 60 minuta.

"Ne znam što pametno reći nakon ovakvog poraza, treba ga što prije zaboraviti i okrenuti se novoj utakmici, a to je Celje koje dolazi već za tjedan dana i koja nam je izuzetno važna. Iz ovog poraza trebamo izvući sve dobre stvari kojih je malo i bilo i treba ih biti više od naredne utakmice", istaknuo je Jandrić.

Vlado Šola je također vidio neke dobre stvari, ali svjestan je da stil igre Barcelone nikako ne odgovara Zagrebu.

"Naša prva zajednička utakmica i najgori mogući protivnik jer vrlo je teško ako gajiš ideju da igraš brz rukomet pa naletiš na ekipu koja dominira u takvom stilu igre. Bilo je teško za očekivati da ćemo mi ostvariti neku prednost kroz brzu igru, ali jednostavno sam htio pokazati igračima da je to naš put i naš smjer, mislim da su na to dobro odreagirali. Moramo poraditi dosta na obrani, ali ovaj segment igre tranzicije i napada, na dobrom smo putu."

Prvi strijelac PPD Zagreba s pet postignutih golova u ovom susretu bio je Aleks Vlah.

"Teška utakmica je iza nas. Na početku su napravili razliku koja se teško stiže pogotovo protiv takvih ekipa kakva je Barcelona koja je favorit za osvajanje Lige prvaka. Na kraju prvog poluvremena igrali smo nešto bolje i u napad i u obrani, ali previše smo zicera promašili u prvom dijelu te smo im dali priliku za lake golove. U drugom poluvremenu nastavili su u svom ritmu kao i u svakoj utakmici s rotacijama i kontrama i polukontrama. Dobro smo vidjeli što nam nedostaje i protiv Celja idemo punom snagom."

Valentino Ravnić dodao je kako se željelo izbjeći neko rano odvajanje Barcelone, no ona je vrlo brzo bila na 8:1.

"Htjeli smo ući u utakmicu jako, bez da se odmah na početku predamo, ali nije krenulo kako smo zamislili. Zabili su dosta lakih golova što je na kraju i presudilo jer mislim da smo na postavljenu zonu čak donekle i parirali, ali greške u napadu i promašene zicere su kažnjavali kroz svoju kontru i polukontru te su zbog toga otišli na veliku razliku."

Svojim nastupom zadovoljan je mladi Luka Lovre Klarica koji tek skuplja vrijedne minute.

"Ovo mi je prva utakmica protiv Barcelone u karijeri, nije baš najbolje prošla, slomili su nas odmah na početku i teško se bilo nakon toga vratiti. U jednom trenu smo se spustili do deset razlike, međutim prejaki su i imaju preširok roster da bi mi to uspjeli okrenuti i na kraju su nas lagano dobili. Mislim da sam odigrao solidno, imao sam veliku minutažu jer je izostao Vuglač i možda mi je ovo najbolja utakmica što sam odigrao u Ligi prvaka. Nadam se da će biti još takvih, ali i boljih."

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!