Košarka

Velić: 'Šteta, mislim da smo pristupom i željom zaslužili da dobijemo'

Sportnet, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 19.10.2020.
Velić: 'Šteta, mislim da smo pristupom i željom zaslužili da dobijemo'
Foto: Pixsell

Cibona je upisala i treći poraz u ABA ligi, ovaj put izgubila je od Mege Soccerbeta u susretu u kojem su Cibosi ipak bili ravnopravniji nego u prva dva kola...

Nakon ružnih i teških poraza u prva dva kola protiv Crvene zvezde i Mornara, Cibona je bila ravnopravniji protivnik protiv Mege, ali ipak nije slavila. Gosti su bili uspješniji sa 77:73. Ivan Velić ovaj put je mogao biti zadovoljniji.

"Zadovoljan sam reakcijom ekipe, što nakon dva teška poraza igrači nisu potonuli, dignuli su se i igrali otvorenu utakmicu izuzev te prve četvrtine koja je bila jako loša. Međutim, našli smo rješenje s par izmjena, došli smo do čvrstoće, agresivnosti, otvorenog terena. Tako smo od desete minute nadalje mi bili ti koji su držali ritam utakmice kako nama odgovara. To je teško s obzirom na suženu rotaciju i s te strane mi je jako žao što su momci pali fizički i što smo izgubili utakmicu. Imali smo sve pokazatelje na našoj strani - agresiju, skok, želju, više osvojenih lopti i broj asistencija, ali to nije bilo dovoljno. Oni su pogodili ključnu tricu kad je bilo najvažnije i to je prelomilo utakmicu", ističe Velić.

Trener Cibone smatra kako njegova momčad nije zaslužila poraz.

"Šteta, mislim da smo pristupom i željom zaslužili da dobijemo, ali i to je sport. Žao mi je igrača, ovo je težak poraz u smislu da su jako željeli pobijediti. Nemamo vremena za plakanje, odmah igramo novu utakmicu koja će biti izuzetno teška zbog sužene rotacije i velike potrošnje ovih igrača koji su ovdje igrali. Kako sezona bude odmicala mislim da ćemo igrati sve bolje, da ćemo se ekipirati i naći neku stabilnost."

Trener Mege Vladimir Jovanović zahvalio se na dolasku u dvoranu svim gledateljima.

"Prije svega moram iskazati zadovoljstvo što je ovoliko publike bilo na košarkaškoj utakmici. To je jako važno za nas sudionike, pogotovo za igrače. S obzirom da imam mlad tim, pojedini su prvi put u seniorskoj košarci i ta je publika jako bitna za njihovo sazrijevanje."

"Što se tiče same utakmice, otvorili smo jako dobro prvu četvrtinu, dolazili smo do lakih poena. Većina je tih poena bila izgrađena iz reketa gdje opet kao trener ne volim da brzo napravimo tu razliku jer sam znao da će Cibona napraviti neku reakciju. Cibona je tim koji je sastavljen od dobrih mladih igrača u kombinaciji igrača koji imaju više nego solidno iskustvo igranja ABA lige. Cibona je imala teži raspored, naišla je na jako raspoložene ekipe u prva dva kola. Za Zvezdu smo znali, ali Mornar se sad isto istakao kao jedan od timova koji će se boriti za plasman u doigravanje. Cibona je pokazala tendenciju da ozbiljno trči sa svih pet igrača, druga njihova kvaliteta je šut za tri poena s kojim su se vratili u utakmicu i mi tu nismo imali pravo rješenje do samog kraja utakmice. Moj sastav je bez obzira na te probleme našao način da se izbori sa svim tim, imali smo problema i sa skokom u napadu. Pojedinci u mojoj ekipi nemaju ni iskustva u ABA ligi. Želim Ciboni sretan nastavak sezone. Siguran sam da će popraviti ovaj učinak jer je i dobro vođena, moj kolega Velić to dobro radi. Čestitam svojim igračima na pobjedi i što smo našli način da pobijedimo ovu zahtjevnu utakmicu", prenosi Cibonina stranica.

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!