Nogomet

Modrić zabio sjajan pogodak za smanjenje katastrofe Reala, Salzburgu zabio nekadašnji Dinamovac

Matej Kačan • srijeda, 21.10.2020.
Modrić zabio sjajan pogodak za smanjenje katastrofe Reala, Salzburgu zabio nekadašnji Dinamovac

Nogometaši Real Madrida kod kuće su porazom otvorili natjecanje u Ligi prvaka protiv Šahtara. Katastrofu od 0:3 na poluvremenu smanjio je tek Luka Modrić u 54. minuti, a završilo je 3:2...

Real Madrid - Šahtar 2:3

Prvi susret Real Madrida u skupini B Lige prvaka ove sezone prošao je užasno, ali se barem Luka Modrić može pohvaliti sjajnim pogotkom. No, pogodak je pao tek za 3:1 nakon što su velikih 3:0 za Ukrajince postavili Tete, Solomon i Raphael Varane autogolom.

Bilo je to 13 minuta iz noćne more za Real, a sve je otvorio Tete u 29. minuti kad je imao lak posao s 14 metara posve sam nakon što je obranu bijelih izneredio Kornijenko sjajnim driblingom. Već četiri minute kasnije se obrana Reala opet sramoti, ovaj put je Varane odbio obranjen udarac iza leđa Courtoisa.

U 42. opet Ukrajinci igraju sjajnu tranziciju, ovaj put je strijelac prvog gola Tete uposlio Solomona koji trese mrežu za nestvarnih 3:0. Tako je i na poluvremenu, a u drugom dijelu kreće povratak Reala i skoro preokret.

Modrić je u 54. primio loptu od Marcela te je napravio nekoliko koraka, oslobodio sebi prostor i sjajno potegnuo s dvadesetak metara kraj ukopanog golmana. Nedugo nakon Modrića, na 3:2 je smanjio Junior Vinicius u svom prvom dodiru s loptom nakon ulaska u igru u 59. minuti.

Odmah je iskoristio grešku gostujuće obrane, ukrao loptu i zatresao mrežu. Krenula je opsada gola Šahtara, a domaćini misle da su do boda došli u drugoj minuti nadoknade. Pucao je Kroos, lopta se odbila od Valverdea i ušla u mrežu, ali VAR govori da je Vinicius u zaleđu ometao igru i Ukrajinci bježe sa sva tri boda. Modrić je odigrao 70 minuta.

RB Salzburg - Lokomotiv Moskva 2:2

Remi su u prvom kolu upisale dvije ekipe koje u skupini B vjerojatno i ne računaju na prolazak. Red Bull Salzburg i Lokomotiv iz Moskve ipak su red ispod Bayerna i Atletico Madrida, a podjelom bodova su jedno drugom izbili šansu da s tri boda ostvare nekakav bolji zalet u utrci s velikanima.

Imali su gosti iz Rusije vodstvo gotovo do poluvremena pa su bili žrtve preokreta, ali su ipak uspjeli spasiti bod. Lokomotiv je u vodstvo doveo Eder u 19. minuti. On je glavom s udaljenosti od 11 metara u mrežu poslao loptu koja je bila upućena iz kornera i prebačena glavom s prve stative.

No, do poluvremena je Salzburg izjednačio. I ovaj put je riječ o korneru, ali se Austrijanci u 45. minuti odlučuju tražiti Szoboszlaija niskom loptom, a ovaj fantastičnim udarcem sa 17 metara gađa suprotni kut za 1:1.

Početkom drugog poluvremena Salzburg je preokrenuo, a strijelac je čovjek koji je izveo korner pri 1:1, Zlatko Junuzović. On je natrčao na povratnu loptu po sredini te je dobrim prizemnim udarcem sa 16 metara postavio 2:1.

No, Lokomotiv je ipak došao do 2:2, a strijelac je bio poznato lice s HNL travnjaka. Vitali Lisaković je nekadašnji igrač Dinama, Varaždina i Rudeša, a na najvećoj je pozornici zabio u 75. minuti glavom nakon što je ostao nebranjen nakon ubačaja na drugu stativu.

Liga prvaka, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Salzburg2:2Lokomotiv Moskva
Bayern4:0Atlético Madrid
1Bayern 618:5+1316
2Atlético Madrid 67:8-19
3Salzburg 610:17-74
4Lokomotiv Moskva 65:10-53

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!