Nogomet

Manchester City preokrenuo protiv Porta, Olympiakos bolji od Marseillea

Jan Šneler • srijeda, 21.10.2020.
Manchester City preokrenuo protiv Porta, Olympiakos bolji od Marseillea

U skupini C nije bilo pretjeranih iznenađenja premda je teže nego što se očekivalo Manchester City stigao do slavlja protiv Porta...

Kao što se moglo i očekivati, dvije domaće momčadi, Manchester City i Olympiakos upisale su pobjedu u prvom kolu Lige prvaka. Engleski sastav nešto je lakše stigao do pobjede dok su Grci u svom stilu slavili pogotkom u sudačkoj nadoknadi.

Manchester City - Porto

Iako Pep Guardiola ima problema s kadrom (ovo treba shvatiti prilično široko zbog velikog broja igrača), City nije izašao s rezervnim sastavom večeras. Međutim, Porto je prvi stigao do pogotka.

U 14. minuti Marulanda Luis Diaz pogodio je sjajno za vodstvo portugalskog sastava. Nije predugo trajalo vodstvo Porta jer u 17. minuti iskusni Pepe radi sebi svojstvenu veliku grešku u šesnaestercu.

Nespretno ruši Raheema Sterlinga te sudac uz pomoć VAR tehnologije dosuđuje kazneni udarac za City. Precizan s bijele točke bio je Sergio Aguero.

Svašta se događalo u prvom dijelu, ali gosti su uspjeli iščupati neriješen ishod do odmora. U nastavku bolji City, Porto je sve više padao u igri i dogodilo se ono što smo svi očekivali.

Prvo je u 65. minuti Ilkay Gundogan prekrasnim pogotkom iz slobodnog udarca doveo City u vodstvo, da bi samo par minuta kasnije Ferran Torres potvrdio pobjedu engleskog sastava.

Na kraju je mogao City slaviti i s puno većom razlikom, ali bilo je tu pogađanja okvira gola i odličnih obrana Portova vratara te je rezultat ostao isti.

Olympiakos - Marseille

Olympiakos definitivno nije momčad za koju ćete reći da igra prekrasni nogomet, ali čak i pred praznim tribinama, igraju jako dobro na svom terenu. Marseille nije bio bez šansi, čak su gosti bili i bolji u dobrom dijelu susreta, ali ostali su kratkih rukava.

U prvom dijelu dobar posao na golu domaćeg sastava odradio je Jose Sa, ali je i s druge strane Steve Mandanda bio zaposlen. Mreže se nisu tresle u prvih 45 minuta, ali već početkom nastavka Olympiakos pogađa za 1:0.

Ipak, nakon pregleda snimke, gol Georgiosa Masourasa poništen je zbog nedozvoljene pozicije. Olympiakos je dobro igrao u nastavku susreta, pritiskao, ali do pogotka je stigao tek u sudačkoj nadoknadi.

Kao i mnogo puta do sada, grčki sastav iskoristio je te posljednje minute za prikupljanje punog plijena. Ubacio je Mathieu Valbuena, a glavom lijepo pogodio Ahmed Hassan poznatiji kao Koka.

Dodajmo kako je Duje Ćaleta-Car odigrao svih 90 minuta za gostujući sastav i nije bio kriv kod primljenog pogotka Marseillea.

Liga prvaka, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Manchester City3:1Porto
Olympiakos0:1Marseille
1Manchester City 613:1+1216
2Porto 610:3+713
3Marseille 63:12-96
4Olympiakos 61:11-100

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!