Europska liga, skupina F, 1. kolo, 22.10.2020, 18:55 h, Rijeka, Rujevica
Suci: Bartosz Frankowski, Jakub Winkler, Paweł Sokolnicki (Poljska)
Rijeka
Rijeka
0:1(0:0) Real Sociedad
Jon Bautista 90'+3'
Real Sociedad

Bautista u nadoknadi probio riječki blok za pobjedu Sociedada

Matej Kačan • četvrtak, 22.10.2020.
Bautista u nadoknadi probio riječki blok za pobjedu Sociedada
Foto: Pixsell

Nogometaši Rijeke ipak nisu izdržali bez primljenog gola unatoč velikoj borbi protiv Real Sociedada. Baski su u nadoknadi postigli pogodak vrijedan pobjede i kući idu s tri boda...

Real Sociedad
Rijeka
Real Sociedad
44
(do 86')
Pričuvni igrači
Trener
Simon Rožman
1
Alex Remiro
18
Andoni Gorosabel
6
Aritz Elustondo
24
Robin Le Normand
20
Nacho Monreal
8
Mikel Merino
36
Martin Zubimendi
21
David Silva
10
Mikel Oyarzabal
(do 85')
7
Portu
(do 89')
19
Alexander Isak
(do 72')
Pričuvni igrači
9
Willian Jose
72'
25
Jon Bautista
85'
11
Adnan Januzaj
89'
Trener
Imanol Alguacil

Sjajnu je i hrabru utakmicu odigrala Rijeka protiv vodeće momčadi La Lige, ali ipak kod kuće ostaje kratkih rukava. Real Sociedad je u sudačkoj nadoknadi ipak stigao do pobjede kaznivši promašaje Rijeke iz prvog dijela, a naplativši svoj pritisak pred kraj utakmice.

Već u prvom poluvremenu je Rijeka pokazala da nikome neće biti lagan zalogaj. Kako je i najavio Simon Rožman je momčad postavio u čvrst blok koji je uspješno upijao inicijativu Baska u prvih 10-15 minuta, ali nije ostalo na tome.

Izlazila je Rijeka opasno, najviše preko Andrijaševića i Lončara koji su i glavni akteri prve velike prilike za Rijeku u 14. minuti. Pokušao je prvo Franko iskosa s desetak metara, ali Remiro brani, a onda se lopta odbija Lončaru koji iz sjajne prilike slabo puca i Remiro je opet heroj.

No, trećih 10 minuta pripada gostima i iskazivati se mora Ivan Nevistić koji prvo zaustavlja udarce Oryazabala s dvadesetak metara pa Silve iz odbijanca, a onda je i sreća pomazila Rijeku kad je cijela obrana promašila putanju lopte i ona je stigla do Le Normanda koji puca glavom u lobu, ali lopta odsjeda na gredi.

Kraj prvog dijela opet pripada Rijeci, opet su najopasniji Andrijašević i Lončar. U 38. je prvi iz tranzicije proigrao drugog koji dobro gađa u bliži kut, ali pogađa vanjski dio mreže tik uz stativu. U nadoknadi prvog dijela su uloge zamijenjene, Lončar je proigrao Franka, ali je do lopte prvi stigao Remiro i usput je pokupio i Andrijaševića za kojeg u tom trenutku počinju fizički problemi.

U drugom dijelu je očekivan bio fizički pad Rijeke i kako je susret išao kraju, tako je pritisak Sociedada rastao. Tako je u 57. Portu iskosa pucao, ali malo pokraj vrata, a osim pada Kulenovića u 16 metara gostiju nismo vidjeli mnogo toga od domaćina.

Priliku utakmice promašio je Oryazabal koji je sjajno pucao s ruba 16 metara, ali je silovito pogodio samo vratnicu i Rijeka se spasila, a u 89. i Willian Jose iz dobre prilike gađa kraj gola. Spasio je i Nevistić još nekoliko sjajnih šansi i baš je on bio igrač utakmice.

Ušlo se u šest minuta nadoknade i u trećoj se činilo da idemo prema podjeli bodova, ali Sociedad ipak dolazi do vodstva. David Silva je majstorski pronašao Merina na lijevoj strani koji šalje povratnu, a tamo je Jon Bautista koji puca iz prve i lopta se uz odbijanje od riječkog bloka odbija u mrežu.

Jurnula je Rijeka naprijed, a otvorilo je to prostor za kontre. U jednu takvu je Willian Jose izbacio Bautistu, ali ovaj iskosa jedan na jedan s Nevistićem puca kraj gola i ne upisuje se po drugi put u strijelce pa Rijeka ima još dvije minute nade.

No, nije uspio domaćin stvoriti neku izglednu šansu i Baski kući odlaze s očekivana, ali ipak teško izborena tri boda. Rijeka je po borbi i prikazanom možda i zaslužila bod, no promašaji u prvom i pad koncentracije u drugom dijelu bili su kobni.

Europska liga, prvo kolo:
Rijeka - Real Sociedad 0:1

FOTO: Slavko Midžior/PIXSELL

Europska liga, skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Napoli0:1AZ Alkmaar
Rijeka0:1Real Sociedad
1Napoli 67:4+311
2Real Sociedad 65:4+19
3AZ Alkmaar 67:5+28
4Rijeka 66:12-64

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!