Europska liga, skupina K, 1. kolo, 22.10.2020, 21:00 h, Stadion u Maksimiru
Suci: Mattias Gestranius, Jan-Peter Aravirta, Mikko Alakare (Finska)
Dinamo
Dinamo
0:0(0:0) Feyenoord
Feyenoord

Dinamu bod na otvaranju Europske lige, Livaković obranio kazneni udarac

Jan Šneler • četvrtak, 22.10.2020.
Dinamu bod na otvaranju Europske lige, Livaković obranio kazneni udarac
Foto: Pixsell

Dinamo i Feyenoord odigrali su bez pogodaka u zanimljivom susretu u kojem su i jedni i drugi mogli na kraju doći do pobjede. Gostima je kazneni udarac obranio Dominik Livaković, a Dinamovu meč loptu propustio je Luka Ivanušec...

Feyenoord
Dinamo
Feyenoord
20
(do 54')
97
(do 71')
Pričuvni igrači
Trener
Zoran Mamić
1
Justin Bijlow
2
Bart Nieuwkoop
25
Uroš Spajić
4
Marcos Senesi
5
Ridgeciano Haps
23
Orkun Kökcü
(do 73')
28
Jens Toornstra
20
Joao Teixeira
10
Steven Berghuis
11
Bryan Linssen
6
Mark Diemers
(do 81')
Pričuvni igrači
33
Eric Botteghin
73'
9
Nicolai Jorgensen
81'
 
Trener
Dick Advocaat

Nakon nesretnog poraza Rijeke od Real Sociedada, drugi hrvatski predstavnik bez poraza je otvorio Europsku ligu. U monotonoj, greškama obilatoj utakmici, Dinamo je remizirao s nizozemskim Feyenoordom.

Početak susreta nije mogao biti gori. U prvom dijelu potpuno indisponirani Kristijan Jakić nepotrebno u šesnaestercu ruši Marka Diemersa i finski sudac Mattias Gestranius bez oklijevanja pokazuje na bijelu točku.

Silovito je iz kaznenog udarca potegnuo Steven Berghuis, ali Dominik Livaković sjajno brani njegov jaki pokušaj i ostavlja Dinamovu mrežu netaknutom. Poslije tog jedanaesterca, Feyenoord je nastavio s pritiskom, a Dinamo je tek nakon dvadesetak minuta uzeo konce igre u svoje ruke.

U 28. minuti odlična prilika za Modre. Mislav Oršić ubacio je prema Mariju Gavranoviću koji ne uspijeva zahvatiti loptu koja umalo vara vratara Justina Bijlowa.

To je bila najbolja i praktički jedina prava prilika Dinama u prvom dijelu. S druge strane, Nizozemci su imali sjajnu šansu u 37. minuti kada je potpuno sam ostao Bryan Linssen, ali slabo je tukao glavom u Livakovića.

U prvih 45 minuta Dinamo je jako puno griješio u predaji lopte, a stoperi su u nekoliko navrata prespavali i ostavili same suparničke igrače. Slično se nastavilo i u drugom dijelu.

U 56. minuti ponovno ne reagiraju pravodobno Kevin Theophile-Catherine i Rasmus Lauritsen te Linssen ostaje još jednom sam, ali ponovno je Livaković uspješniji.

Dinamo je puno dobio ulaskom Luke Ivanušeca kojega je malo dijelilo od pogotka u 70. minuti kada mu je Bart Nieuwkoop u posljednji trenutak skinuo loptu s noge.

Puno toga se promijenilo i od 72. minute kada je zbog visoko podignutog koljena i praktički nokauta Arijana Ademija, Marcos Senesi zaradio drugi žuti karton. Feyenoord se morao povući, a Dinamo je dobio priliku da dođe do punog plijena.

U 85. minuti Oršić je pokušao iz slobodnog udarca s tridesetak metara iznenaditi vratara gostiju, ali Bijlow sjajno brani. Dvije minute kasnije još jedna odlična situacija.

Dupli pas odigrali su Ademi i Ivanušec koji se našao sam pred vratarom, ali još jednom Bijlow spašava goste. Do kraja susreta više nije bilo izraženih prilika i može se reći da je ovo najpravedniji rezultat jer su obje momčadi dobile po jedno poluvrijeme.

Sve u svemu, Dinamo nikako ne može biti zadovoljan igrom jer se činilo da Feyenoord nije momčad koju se ne može pobijediti. Ipak, utjehu mogu pronaći u činjenici da su osvojili jedan bod, donijeli u blagajnu još 190.000 eura i malo poboljšali koeficijent.

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Europska liga, skupina K

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Wolfsberger1:1CSKA Moskva
Dinamo0:0Feyenoord
1Dinamo 69:1+814
2Wolfsberger 67:6+110
3Feyenoord 64:8-45
4CSKA Moskva 63:8-53

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!