Automoto

Lewis Hamilton pobjedom u Portugalu prestigao Schumachera i upisao se u povijest

Branimir Korać • nedjelja, 25.10.2020.
Lewis Hamilton pobjedom u Portugalu prestigao Schumachera i upisao se u povijest

Lewis Hamilton dočekao je 92. pobjedu u karijeri čime je preskočio Michaela Schumachera i postao vozač s najviše pobjeda u povijesti...

Lewis Hamilton pobjednik je utrke za Veliku nagradu Portugala. Hamilton je u Portugalu stigao do pobjede ispred Valtterija Bottasa, a od "gole pobjede" važnija je činjenica da se s njom upisao u povijest kao vozač s najviše pobjeda u karijeri.

Hamiltonu je ovo 92. pobjeda u karijeri čime je prestigao Michaela Schumachera. S obzirom da je pred Hamiltonom još puno utrka u karijeri, pitanje je na kojem će se broju zaustaviti i hoće li to biti moguće uopće dostići.

U Portugalu je imao problema na startu, Bottas je preuzeo vodstvo, prestigao ga je i Carlos Sainz koji je izborom mekanih guma na startu stigao sa sedmog mjesta na drugo, a u drugom krugu preuzeo je i vodstvo.

Nakon što su gume Mercedesa dostigle radnu temperaturu, Sainz više nije imao šanse i Bottas i Hamilton odjurili su naprijed. Hamilton je Bottasu stalno puhao za vratom te je u 15. krugu uspio preuzeti vodstvo.

Do kraja utrke nije imao baš nikakvih problema, stvorio je veliku prednost i mirno dovršio posao. Na postolje je još stigao i Max Verstappen koji je završio kao treći.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!